גרבאלאקס – סלמון בכבישה מעודנת

כל כך קל לכבוש סלמון שזה מביך.

וסלמון כבוש הוא מאכל אלגנטי, מרשים, טעים שיכול לשמש כמנה ראשונה, ארוחת ערב, בראנצ׳ ובכל שעה של היום.

כל מה שצריך זה סלמון, מלח , סוכר ושמיר.

ואין מה להשוות בין הסלמון הקנוי לזה שכובשים בבית.

הצרפתים משתגעים על סלמון כבוש ואפשר למצוא את המנה הזו בכל תפריט, בכל מסעדה, בכל המחוזות של צרפת, צפון או דרום, מערב או מזרח. עם בגט, קורנישונים (מלפפונים חמוצים קטנטנים) זה טעים פצצות.

מה

פילה סלמון (ללא עור וללא עצמות) במשקל של כ-300 גרם.

חצי צרור שמיר

4 כפות מלח גס

3 כפות סוכר.

איך

בצלחת יבשה לערבב את הסוכר ואת המלח.

בקערה שתכיל את נתח הסלמון בנוחות עדיף עם שוליים יש להניח מחצית מהשמיר.

את הסלמון לטבול היטב משני צידיו בתערובת הסוכר-מלח ולהניח את הסלמון המתובל על השמיר.

את יתרת המלח סוכר לפזר מעל.

ולהניח את יתרת השמיר.

זהו. בערך.

לעטוף את הסלמון בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך יומיים. יש הנוהגים להניח משהו כבד מעל הסלמון כדי לזרז את הכבישה (והגרת הנוזלים שלו). אם משאירים את הסלמון יום בלבד כדאי להשתמש בטכניקה הזו, אם משאירים את הסלמון לכבישה במשך שלושה ימים, אין צורך בטכניקה הזו.

לא נוגעים, לא הופכים לא עושים דבר.

אחרי יומיים או שלושה בשרו של הסלמון מוצק והוא הגיר נוזלים. נפטרים . מהנוזלים וגם מהשמיר, אם יש צורך שוטפים מעט ובזריזות את הסלמון ומנגבים במגבת נייר.

פורסים דק בסכין חדה ומגישים.

אפשר להוסיף קוביות בצל סגול, צ׳ילי, צלפים , צנוניות, להזליף שמן זית מעל ובעצם כל מה שרוצים.

הסלמון יישמר במקרר עטוף במעט שמן זית, במשך עוד שלושה ימים בערך.

כמה קשה זה היה?

ואפשר אפילו לעלות שלב (או טעם)

לתוך תערובת הסוכר והמלח אפשר להוסיף גרגרי אניס כתושים. או גרגרי כוסברה כתושים ואפשר גם להוסיף גרגרי פלפל שחור כתושים, כיד הדמיון עליכם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות מרציפן הולנדיות

את העוגיות הללו טעמתי בקונדטוריה באמסטרדם, שהיתה דקת הליכה מהדירה ששכרנו. יום קודם טעמתי עוגה נהדרת של אותה קונדטוריה והתברר לי שמדובר באחת הקונדטוריות הטובות

פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה. יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן

סלט חצילים בלקני נפלא

נראה שבימים של סכסוכים ושסעים מטורפים בחברה הישראלית, כשכל הזמן נבחנת השאלה ״מה ישראלי בעיניך? וכל מי שחושב אחרת מהצד השני נחשד בבגידה. בגידה, לא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.