מקלות פרמז׳ן שאי אפשר להפסיק לאכול

מקלות פרמז׳ן ואני כבר מזהירה להכין כמות כפולה !

ואפשר לתבל אותם בכל טעם שתרצו, הסבר בהמשך.

מה 

100 גרם פרמז׳ן מרוסק דק (אפשר גם פקורינו)

כוס קמח לבן או מעורב עם כוסמין

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות גסות

רבע כפית מלח

1/4 כוס מי קרח או מים קרים מאוד

לגוון טעמים

2 כפות סומסום לבן או שחור או מעור

כף גדושה של זעתר

חצי כפית גרגרי צ׳ילי

כף גדושה של קצח

איך 

במיקסר או במעבד מזון :

לערבל את הגבינה עם המלח ולהוסיף את הקמח ולערבל.

להוסיף את החמאה ולמשיך לערבל עד שמתקבלים פירורים גסיםֿ.

להוסיף את התוספת הרצויה ואת המים הקרים ולערבל עד שמתקבל גוש בצק אחידֿ

לא לערבל יותר מידי !

אותו הדבר ניתן לעשות בקערה בעזרת הידיים.

לשטח את הבצק באופן גס לתוך ניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.

להדליק תנור על 180 מעלות. לחמם היטב.

בין שני גליונות נייר אפייה לרדד את הבצק עד לעובי של 1/2 ס״מ בערך.

עם גלגלת לסמן מקלות ברוחב של כ 1 ס״מ (אפשר יותר רחבים, כל אחד וטעמו)

לאפות את המקלות בערך 10-12 דקות עד שהם מזהיבים היטב.

להוציא מהתנור וכשהמקלות עדיין חמים להעביר את הגלגלת שוב במקומות שסומנו קודם.

להמתין כחצי שעה ולהתנפל.

הערה: אפשר לפזר מעל מעט גרגרי מלח גס .

אפשר להחליט שאת התוספות מפזרים מעל אבל אז יש להבריש בעדינות את בצק בביצה טרופה או במעט מים. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

דג אוהב קארי ? בריאני סלמון הודי

תת- היבשת הטעימה בעיניי, הודו היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. תת יבשת ענקית שבתוכה מיליארד הודים, שעושה רושם שכל מה שהם עושים כל היום זה

הגראנולה שלי

לא מבינה אנשים שקונים מאכלים כמו גראנולה. כל כך פשוט להכין אותה. רק המחשבה שארזו את כל המוצרים הבריאים והטעימים האלה בתוך שקית פלסטיק והטביעו

דייסת האורז המתוקה של אמא שלי

לפתע פתאום בבית מלון בבודפשט דייסת אורז מתוקה. הקערות והסלסלות והמדפים העמוסים במאפים ריחניים, סוגי ביצים ונקניקים וגבינות, וירקות וערימות של עוגות הונגריות – ודבר

עוגת גבינה הורסת במיוחד

טוב, עוגות גבינה הן מהעוגות האהובות עליי בעולם כולו. האהובה עליי ביותר היא הבסקית שמכינים אותה בדקה וחצי ומתעלפים עליה. כשאני מכינה את הבאסקית אני

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.