פסטלה די בטטה של רבקה

אלו הם הפסטלים של אמא שלי בשינוי קטן: אני מוסיפה ראס אל חנות לבשר ולתפוחי האדמה וצנוברים.

והפסטלים האלה כל כך טעימים, רכים, ריחניים אני משתגעת עליהם בעיקר כשהם יוצאים מיד מהמחבת.

כריות עדינות ומבושמות של פירה תפו״א וממולאות בבשר ארומטי וטעים להפליא.

בפירוש אחד המאכלים המדהימים שקיימים במטבח המרוקאי.

אמא היתה מכינה את הפסטלה כל שנה בערב חג שני של סוכות שאז היא הוגשה עם מגוון סלטים, או בפסח כמנה ראשונה לארוחת הצהריים שלמחרת הסדר.

במקור הבשר שממולא בפסטלה זהה לבשר בסיגרים (תהליך שהוא ארוך יותר ומסובך) (מתכון בסוף הפוסט).

החלטתי לשנות אותו מעט ולמלא במילוי האופייני לקובה לבנונית מטוגנת.

מה לפסטלים

3 תפוחי אדמה דזירה בינוניים  מבושלים עד רכות, קלופים ומרוסקים דק דק לפירה חלק

2 חלמונים

מעט פטרוזיליה

מלח, פלפל לבן

למילוי הפסטלים

100 גרם בשר בקר טחון דק

2 כפות צנוברים

1 בצל בינוני קצוץ

שמן זית, מלח, פלפל, מעט בהרט

לציפוי

ביצה טרופה

פירורי לחם או פירורי מצה

unnamed (1)_800x800איך

למחבת יש להוסיף את השמן ובצל ולטגן עד שהוא זהוב.

להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עד שהבשר משחים.

מוסיפים את הצנוברים ומשחימים, מתבלים במלח ,פלפל ובהרט. מורידים מהאש.

מרטיבים את הידיים במים ומחלקים את העיסה ל-8 חלקים. כך מחלקים גם את המילוי.

בידיים רטובות מגלגלים כדור של פירה ומשטחים על כף היד (כמו בצילום). ממלאים וסוגרים בעדינות. מגלגלים.

unnamed

טובלים בביצה טרופה ופירורי לחם ומטגנים בשמן בעומק של כ2 ס״מ 3-4 דקות מכל צד על להבה בינונית.לאכול קר או חם (אני אוהבת חם מהמחבת) .

לא להשכוח לסחוט מעל לימון. והכי הכי טעים עם סלטים מרוקאיים בכלל וסלט עגבניות מרוקאי  בפרט מתכון פה  סלטים מרוקאיים

להתעלף.

מתכון מקורי למילוי המיגה

300 גרם בשר בקר טחון

מלח, פלפל, מעט צ׳ילי,

2 שיני שום כתושות

חצי-כוס מים

2-3 כפות שמן זית

1-2 כפות חומץ

במחבת מוסיפים את שמן הזית ואת הבשר. לא מטגנים מפוררים אותו לאט לאט על להבה נמוכה עד שמתקבלים פירורים אפורים.

מוסיפים גם את השום הכתוש ומתחילים להוסיף את המים, מידיי פעם מערבבים.

כל התהליך נמשך כחצי שעה. המטרה לרכך את הבשר ולבשל אותו עד שהמים מאדים לחלוטין, השום מתרכך.

לקראת הסף מוסיפים את החומץ ומאדים אף אותו.

מעבירים לבלנדר או מג׳ימיקס או מכונת בשר וטוחנים את הבשר טחינה דקה כמעט ממרח.

הממרח הזה נקרא מיגה miga והוא המילוי המקורי לסיגרים של בשר או לפסטלים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחם פורים

אצל אמא שלי אכלנו חלות כל סוף שבוע. ֿשישי ושבת. מעולם לא קנינו חלות לשבת. ככה היה. והיו גם חלות מיוחדות לאירועים מיוחדים. למשל: חלה מיוחדת

מוס השוקולד של אנה

אנה היא מורה לגיאוגרפיה שגדלה בגטו היהודי שברומא. אנה היא גם מאמא איטלקיה טיפוסית, שמבשלת בבית, מדברת כמו מאמא וכל שפת הגוף שלה היא מאמא.

האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז. אכלו, בקטנה. קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו. פה בארץ, התערבבו

בולונייז לבן – ביאנקו

ראגו הוא רוטב בולונייז שמתבשל בדרך כלל עם עגבניות ויין אדום. וראגו ביאנקו הוא רוטב בולונייז ללא עגבניות ומתבשל ביין לבן. הבסיס לרוטב העשיר והטעים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.