מאז שעברנו ליפו, עלו באופן ניכר מספר ארוחות הערב שכוללות דגים. דגי ים.
בין המתכונים האהובים עלינו הוא קציצות דגים (או קבאב דגים).
בעיניי, ההבדל הבסיסי, בין קציצות דגים לקבאב דגים הוא פשוט:
לקציצות אני מוסיפה ביצה ופירורי לחם (או פנקו). התוספת הזו עושה את הקציצות רכות יותר והן מתמסרות בכיף לתוך רוטב טעים או אפילו מטוגנות בלבד.
בקבאב אני משאירה את בשר הדג נטו – בתוספת התיבול שתיכף אספר לכם עליו – והוא נשאר מוצק ולא מתפרק על האש.
את קציצות הדג אפשר לטגן במחבת עם מעט שמן, אפשר גם לאפות בתנור בתוכנית גריל, בחום גבוה (200 מעלות), לאכול נטו או להטביע בכל רוטב.
אני אוהבת לקצוץ את הדגים עם קופיץ, אפשר גם עם סכין גדולה. ֿ
ניתן גם לטחון אותם במג׳ימיקס אבל רצוי על פולסים ולא טחון דק מידי.
מה
500 גרם פילה דג (אני אוהבת פלמידה לבנה אפשר כל דג אחר)
2 כפות של לימון כבוש קצוץ דק , אם אין 2 כפות מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת
3-4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל
חצי פלפל אדום חריף קצוץ בלי גרעינים
1-1.5 כוסות ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)
חצי בצל אדום קצוץ לקוביות קטנטנות
לקבאב : לשים את התערובת היטב ויוצרים קבאבים
לקציצות: מוסיפים שתי כפות פירורי לחם או מצות וביצה אחת
לרוטב :
שמן זית
מלח, פלפל שחור, פפריקה
שום פרוס
2 כפות רסק עגבניות (מעדיפה איטלקיות)
כוס יין לבן (לא חובה)
צ׳ילי פרוס
פטרוזיליה קצוצה
איך
בסיר רחב מוסיפים שמן זית ופרוסות שום, לטגן, להוסיף פרוסות צ׳ילי ורסק עגבניות, להוסיף יין לבן ותבלינים.
להוסיף כוס מים רותחים.
לערבב ולהוסיף את הקציצות המטוגנות.
לכסות, להנמיך ולבשל במשך כ-25 דקות.
לפזר פטרוזיליה קצוצה.