סיגרים מרוקאים

גדלתי על סיגרים מרוקאיים. של אמא.

הכל הוכן בבית, המילוי העדין, העלים הדקיקים, שהיו שקופים והם מולאו וטוגנו בשמן עמוק .

זהובים, מתפצחים ונהדרים.

אמא שלי הכינה סיגרים מבשר בקר טחון, מתפוחי אדמה וגם מטונה.

הכל מתגלגל לתוך העלים שהכינה וטוגן.

זה היה נפלא.

בלית ברירה אני מכינה אותם מעלי פילו, כיוון שהכנת עלי הסיגר מורכבת וקשה.

הנה סיגרים מרוקאים במילויים שונים: בשר, תפוחי אדמה וטונה. 

מה

גוזרים ריבועי פילו בגודל של  כ -20X20 ס”מ.

מכל שתי יריעות פילו כאלו נכין סיגר אחד – בחישוב מהיר יהיו לנו סה”כ 18 סיגרים.

להניח שתי יריעות פילו האחת על השנייה, לשמן היטב את יריעות הפילו.

איך

למילוי הטונה 

5 קופסאות טונה מסוננות

2 כפות גדושות של הריסה (אני מכינה בבית אפשר היום לקנות מוכן

2 ביצים קשות מרוסקות דק

להוסיף מלח ופלפל (מעט כי ההריסה מתבלת)

מעט שבבי צ׳ילי (אופציונאלי)

שמן קנולה לשימון.

ולהשלמת המנה 

לחמם תנור ל-200 מעלות.

רצוי לרסק את כל המרכיבים למילוי במג׳ימיקס. אם אין, לרסק היטב עם מזלג עד שמקבלים תערובת הומוגנית שנוח לעבוד איתה.

יוצרים 18 קציצות מאורכות שיתאימו לרחוב הסיגר מינוס הקיפולים (ראו צילום).

כלל ראשון בפילו : מדובר בבצק עדין מאוד שעשוי מקמח ומים וללא שומן, לא משאירים אותו חשוף.

עובדים בכל פעם על חלק קטן מהפילו. כל היתר יכוסה במגבת מטבח.

כלל שני: פילו חייב שימון, לכן לא לדלג על שלב השימון בשום פנים ואופן.

לאחר שמגלגלים את הסיגר לוודא שהוא משומן בכל צדדיו.

למלא כל פילו במעט מילוי לאורך, לסגור מהצדדים ,לגלגל ולהדק לצורת סיגר.

דואגים לשמן את הפילו מכל צדדיו, ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

אופים במשך כעשרים דקות או עד שעלי הפילו מזהיבים.

כדאי ורצוי להגיש חם.

בדיוק כך מכינים ממולא עם בשר טחון או עם תפו״א.

למילוי הבשר הטחון 

200 גרם בשר טחון טרי

1/2 בצל חתוך לקוביות

2 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל

מעט שמן זית

טיפונת צ׳ילי טחון

במחבת עם מכסה מוסיפים את השמן ואת הבשר ומטגנים עד שהבשר מאפיר כולו.

מוסיפים לו את הבצל החי, השום. מנמיכים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה בערך 1/2 שעה.

אם הנוזלים מתאדים מוסיפים בכל פעם מעט מים.

ממליחים,מפלפלים וטוחנים למשחה חלקה.

מצננים.

למילוי תפו״א 

2 תפוחי אדמה מבושלים ורכים מרוסקים לפירה חלק

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות ומטוגן בשמן עד שמזהיב.

מלח פלפל.

מערבבים ומצננים את התערובת.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגה של מלכים צרפתים

 לא נתווכח שהפטיסרי הטוב ביותר בעולם הוא צרפתי, נכון? לא נתווכח שמרכז המאפים המדהימים, היפים, היצירתיים והמפוארים מכולם הוא בפריז , נכון? גם לא נתווכח

ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות. מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ. הכי טעים לאפות עם

פלפלים חמוץ מתוק

חמוץ מתוק. וחריף. כי אני אוהבת להוסיף חריף לכל דבר כמעט וכי החריף היה חסר לי פה. קיצר אגרו דולצ׳ה פפרוני מיי סטייל. כסלט חם

מילפיי מהיר ואלגנטי

טירוף. יפהפה, ענוג, צרפתי כל כך, חגיגי ומרשים. והאמת לא ממש ממש קשה להכנה. מה  250 גרם בצק עלים מרודד קר (עדיף עף בסיס חמאה)

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.