גדלתי על סיגרים מרוקאיים. של אמא.

הכל הוכן בבית, המילוי העדין, העלים הדקיקים, שהיו שקופים והם מולאו וטוגנו בשמן עמוק .

זהובים, מתפצחים ונהדרים.

אמא שלי הכינה סיגרים מבשר בקר טחון, מתפוחי אדמה וגם מטונה.

הכל מתגלגל לתוך העלים שהכינה וטוגן.

זה היה נפלא.

בלית ברירה אני מכינה אותם מעלי פילו, כיוון שהכנת עלי הסיגר מורכבת וקשה.

הנה סיגרים מרוקאים במילויים שונים: בשר, תפוחי אדמה וטונה. 

מה

גוזרים ריבועי פילו בגודל של  כ -20X20 ס”מ.

מכל שתי יריעות פילו כאלו נכין סיגר אחד – בחישוב מהיר יהיו לנו סה”כ 18 סיגרים.

להניח שתי יריעות פילו האחת על השנייה, לשמן היטב את יריעות הפילו.

איך

למילוי הטונה 

5 קופסאות טונה מסוננות

2 כפות גדושות של הריסה (אני מכינה בבית אפשר היום לקנות מוכן

2 ביצים קשות מרוסקות דק

להוסיף מלח ופלפל (מעט כי ההריסה מתבלת)

מעט שבבי צ׳ילי (אופציונאלי)

שמן קנולה לשימון.

ולהשלמת המנה 

לחמם תנור ל-200 מעלות.

רצוי לרסק את כל המרכיבים למילוי במג׳ימיקס. אם אין, לרסק היטב עם מזלג עד שמקבלים תערובת הומוגנית שנוח לעבוד איתה.

יוצרים 18 קציצות מאורכות שיתאימו לרחוב הסיגר מינוס הקיפולים (ראו צילום).

כלל ראשון בפילו : מדובר בבצק עדין מאוד שעשוי מקמח ומים וללא שומן, לא משאירים אותו חשוף.

עובדים בכל פעם על חלק קטן מהפילו. כל היתר יכוסה במגבת מטבח.

כלל שני: פילו חייב שימון, לכן לא לדלג על שלב השימון בשום פנים ואופן.

לאחר שמגלגלים את הסיגר לוודא שהוא משומן בכל צדדיו.

למלא כל פילו במעט מילוי לאורך, לסגור מהצדדים ,לגלגל ולהדק לצורת סיגר.

דואגים לשמן את הפילו מכל צדדיו, ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

אופים במשך כעשרים דקות או עד שעלי הפילו מזהיבים.

כדאי ורצוי להגיש חם.

בדיוק כך מכינים ממולא עם בשר טחון או עם תפו״א.

למילוי הבשר הטחון 

200 גרם בשר טחון טרי

1/2 בצל חתוך לקוביות

2 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל

מעט שמן זית

טיפונת צ׳ילי טחון

במחבת עם מכסה מוסיפים את השמן ואת הבשר ומטגנים עד שהבשר מאפיר כולו.

מוסיפים לו את הבצל החי, השום. מנמיכים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה בערך 1/2 שעה.

אם הנוזלים מתאדים מוסיפים בכל פעם מעט מים.

ממליחים,מפלפלים וטוחנים למשחה חלקה.

מצננים.

למילוי תפו״א 

2 תפוחי אדמה מבושלים ורכים מרוסקים לפירה חלק

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות ומטוגן בשמן עד שמזהיב.

מלח פלפל.

מערבבים ומצננים את התערובת.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

פיסאלדייר – הפוקאצ׳ה של דרום צרפת

אחד המאכלים הטעימים ביותר ביקום ! מעין פיצה-פוקצ׳ה פלאפית עם תחתית קראנצ׳ית והטופ עמוס בתועפות בצל מטוגן, מתקתק, עליו מונחים בסדר (או לא) תוספות של

ריבת תפוזים של אמא

את הריבה המדהימה הזו, אמא נהגה להכין לכבוד החגים. לכבוד פורים, לכבוד ראש השנה ובעיקר לכבוד המימונה, שאז עמד מסדר ארוך ומשגע של שלל ריבות

פסטינה – תבשיל איטלקי מנחם

פסטינה זה בעצם פסטה קטנטנה מאוד, זעירונת שמתבשלת בסגנון איטלקי ספציפי והתבשיל עצמו נקרא על שם הפסטה הזו. את הפסטינה מכינים מאורזו שאלו הם פתיתי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.