לכל עם יש את הסלט שלו ולמרוקאים יש סלטים בשביל כל העמים:
סלטים הם ליבו הפועם של המטבח המבטיח והנפלא הזה של מרוקו.
ארץ שמשופעת בשמש חמה כל השנה, יושבת על מיצר חשוב, דרכו יצאו ספינות לכל העולם, להביא משם תבלינים וגילויים חדשים שהשפיעו על המטבח המגוון הזה.
למתכוני סלטים מרוקאים נוספים הנה הקישור סלטים מרוקאיים
לומר לאישה מרוקאית לדבר על סלטים זה בעצם להגיד לה: ״דברי אחותי, דברי, יש לך את כל הזמן שבעולם״.
כי מי אם לא המרוקאים, הביאו את השולחן העמוס לעייפה בעשרות סוגים של סלטים?
לב שכולו סלט אחד גדול
מטבח שמח שמאחד בתוכו תרבות קולינארית ברברית מדהימה, השפעות מוריות (מוסלמיות), עידון צרפתי וניחוח ספרדי.
יצירתיות שהושפעה לא מעט ממדינות שנמצאות הרחק מעבר לאוקייאנוס, להרים הגבוהים ולתכלת השמיים.
הל, קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט.
פרחי וורדים מעודנים ומיובשים.
פפריקה לוהטת בצבעי האודם וכורכום צהבהב מלבב.
הזהב העדין של פרחי הכרכום – הזעפרן.
כולם נכנסים לסירים הרוחשים והמדיפים ריחות נפלאים – של המטבח המרוקאי.
הארץ החמה הזו משופעת גם בשפע מרהיב של ירקות ופירות שעשו את דרכם לתוך התבשילים, הקערות והצלחות של יושבי הארץ.
כל השפע הצבעוני, החייכני והמסחרר הזה נכנס גם לצלחת אחת ומיוחדת של אמא שלי .
כל שנה, פעמיים בשנה, בארוחת צהריים של יום שני של סוכות וארוחת צהריים של יום שני של פסח
אמא הכינה salad russe.
אין לי מושג למה היא קראה לו כך אולי כי בסלט רוסי יש המון מרכיבים צבעוניים.
אני קראתי לו מילדותי לה ג׳ארדן – כי הוא הזכיר לי גינות גדולות ומטופחות.
של צבע וחמימות,
זה סלט של שמחת חיים,
זה סלט של געגוע,
לאשה נפלאה ואהובה,
שהיא אמא שלי.
סלק אדום מבושל
קולרבי קלוף
תפו״א דזירה מבושל קלוף
גזר מבושל
בצל אדום
מלפפון ירוק
כרובית קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
בצל ירוק קצוץ
גמבות בכל הצבעים: אדום, צהוב כתום
עגבנייה אדומה נקייה מגרעינים
2 ביצים קשות מופרדות לחלמונים וחלבונים
בורגול דקיק (ג׳ריש) מושרה במים (לא במקור. מהשאריות הכנתי גם סלט עם בורגול)
איך?
קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ומניחים בקערות נפרדות.
מתחילים לסדר גינות כיד הדמיון. מעגלים, שורות, צורות גיאומטריות וכל מה שמתחשק.
בין ה״ערוגות״ ״שותלים״ גבעולים של פטרוזיליה וגם פרחים אכילים כאמנון ותמר.
2 לימונים טריים סחוטים
¼ כפית פלפל לבן
מלח
2 כפות שמן זית
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב וחמש דקות לפני הארוחה ״משקים״ את הגן היפה והצבעוני הזה.