את הפיצה הזו אפשר לאפות על בצק עלים, פיתה עירקאית או טורטייה.
אנחנו מאוד אוהבים את הפיצה המהירה והטעימה הזו.
מה
חבילת בצק עלים מופשר ומרודד/טורטיה/פיתה עיראקית
1/2 ק”ג בשר טחון טרי
חצי כפית בהרט
קורט צ’ילי (אופציונלי)
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
בצל אדום קצוץ קטן
2 כפות שמן זית
לתוספות מעל
רשאד שטוף וקרוע גס בידיים
חצי בצל אדם פרוס דק
צנוניות.
עגבניות שרי שטופות חתוכות לחצי
טחינה מוכנה ומתובלת
איך
מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש (230 מעלות או 250).
מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה, בוזקים מעט קמח על הנייר ומרדדים את הבצק לעלה דק של פיצה.
אם מדובר בבצק עלים דוקרים את הבצק היטב, על מנת שלא יתפח מידי.
מניחים בתבנית ומכניסים למקרר (רק אם מדובר בבצק עלים).
הכנת הבשר
בקערה נוחה יש ללוש את הבשר עם הבצל והתבלינים. ליצור קציצה גדולה ולשטח אותה על הבצק בשכבה דקה דקה.
מעל הבשר זולפים שמן זית ואופים בתנור חם עד שהמאפה משחים בערך 10-14 דקות.
מוציאים:
מפזרים מעל את הראשד, הצנוניות,עגבניות וזולפים מעל הכל טחינה.