את המרק הזה אתם לא מכירים.
באחריות.
אתם מכירים מרקים כתומים אחרים אבל לא את זה.
וזה…..
המרק הזה נולד איפהשהו והתגלגל עם השנים עד שהתגבש לצורתו העכשווית.
כל פעם הוספתי והפחתתי ושיניתי עד שהגעתי – למה שנראה בעיניי – למרק הכתום האולטימטיבי.
לא בנאלי (סליחה סליחה …) לא שחוק ולא משעמם.
מרק נפלא בטעמים אסייתיים עזים ומסחררים.
מלוח, מתוק, חריף, קראנצ׳י, מרענן.
הכל יש בו.
טיפ: אפשר לשדרג את המרק על ידי כך שצולים את הירקות בתנור ורק אז ממשיכים בבישול. דלעת, בצל, שום מעט שמן זית, מלח ופלפל, וצליה בתנור 200 מעלות כחצי שעה. לא חובה .
מה
1 ק״ג דלעת כתומה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
4-5 בצלי שאלטוס קלופים או בצל לבן גדול קלוף חתוך לקוביות גדולות
3 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר
3-4 שיני שום קלופות קצוצות
1/2 צ׳ילי אדום
2 כפות סוכר חום
1 כף גדושה של אבקת קארי (אני מכינה בבית מכוסברה יבשה, כמון וכורכום טחונים דקדק)
1 קופסת קרם קוקוס (קרם לא חלב)
1 כוס עדשים כתומות שטופות
מלח, פלפל
2 כפות שמן זית
1 ליטר מים רותחים או ציר עוף או ציר צמחוני
להשלמת המנה וגם לקישוט
עלי כוסברה טריים שלמים (ללא גבעול)
בוטנים מלוחים קצוצים או גרעיני דלעת קלויים
מעט קרם קוקוס
מיץ מליים אחד
לסיר רחב ונוח להכניס את הדלעת והבצל ולהוסיף את שמן הזית.
לטגן על להבה נמוכה כ-5 דקות.
לא להזהיב את הירקות אלא רק לרכך אותם מעט.
להוסיף ג׳ינג׳ר שום ועדשים.
להוסיף מים רותחים.
להרתיח, לכסות, להנמיך ולבשל כחצי שעה.
אחרי חצי שעה להוסיף את התבלינים, לבשל עוד 10 דקות, לכבות וולהוריד מהאש.
לצנן מעט.
לטחון בבלנדר מוט (בזהירות) עד לקבלת מרק סמיך וחלק.
להחזיר את המרק לסיר, להוסיף קרם קוקוס ולהרתיח שוב.
להשאיר 3-4 כפות מקרם הקוקוס לקישוט.
לטעום, לתקן תיבול ולהגיש מקושט עם כוסברה, בוטנים מלוחים (או גרעיני דלעת) וכמה טיפות של קרם קוקוס.