פסטה טונה עגבניות

תשמעו סיפור:

לפני הרבה שנים הגענו לסיציליה.

שטופים ברומנטיות שהשאירה בכולנו הסדרה של “הסנדק”, החלטנו שאנחנו נוסעים לעיירה קטנה שנקראת קורליאונה. (נו …זה הדון מהסנדק).

כשהגענו לעיירה די התאכזבנו מגודלה ופשטותה.

מפה הגיע מרלון ברנדו הנפלא?

התחלנו להסתובב ברחובות – מחפשים ברצינות רבה – מאפיונרים.

מאפיונרים לא מצאנו, אבל מצאנו מסעדונת קטנה. אפילו לא מסעדונת.

3 שולחנות צפופים עם מפות משובצות, מעבר צר לכוון מטבחון קטנטן שמולו היה חדר השירותים. ליד אחד השולחנות ישבו שני גברים ואכלו .

הסתכלנו עליהם בחשדנות וניסינו לנחש אם הם מאפיונרים.

לא יודעת –  אולי. הם בעיקר אכלו.

התיישבנו – הוא די בחשש – אני בהתרגשות (אוהבת מקומות כאלה….).

הגיעה מאמא שהגישה דף נייר בכתב יד ובאיטלקית היו שם 5 שורות.

לא הבנתי כלום חוץ מ PASTA DI TONNO  ומ- MINESTRONE.

שזה פסטה עם טונה ומרק ירקות איטלקי.

לא בחמדה גדולה וממש בלית ברירה הוזמנה הפסטה עם הטונה, ואני הזמנתי לעצמי MINESTRONE.

הוא קיבל קערה גדולה עם פסטה, עגבניות, צלפים וטונה.

אני קיבלתי קערת מרק עדשים חומות שכללה גם חתיכות גזרים חתוכים גס ושורש סלרי.

מעל הכל גררה לנו המאמא פרמז’ן.

מנחשים? זה היה מהמם. שתי הקערות (ואני בכלל לא אוהבת קטניות).

נסו פסטה עם טונה, תעשו לעצמכם טובה. מאכל קל, עדין, נעים ומפתיע.

אני הוספתי לו טוויסט קטן מהמטבח הצפון האפריקאי שרק עושה עם המתכון חסד לדעתי.

לימון כבוש.

איך?

250 גרם ספגטי דקים

2 קופסאות עגבניות מרוסקות (מעדיפה את האיטלקיות) או 5 עגבניות גדולות אדומות מרוסקות

3 שיני שום קצוצים

3כפות שמן זית

6-8 פילטים של אנשובי (לא חייבים אם לא אוהבים)

חצי פלפל חריף קצוץ (אופציונלי)

פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות לימון כבוש קצוץ או חצי לימון סחוט (שגעון פרטי – לא חובה)

מעט מלח (זהירות האנשובי מלוחים)

זיתים שחורים מגולענים /צלפים (אפשר גם וגם)

3 קופסאות טונה במים או בשמן – מסוננות.

בזיליקום קצוץ (או פטרוזיליה).

איך ?

הכי פשוט בעולם.

במחבת גדולה ונוחה להוסיף שמן זית, שום, אנשובי, פלפל שחור, פלפל חריף – לטגן 30 שניות.

לאחר 30 שניות להוסיף את העגבניות וקורט מלח.

לאחר 5 דקות הוסיף את הטונה והלימון הכבוש ולהמשיך לבשל עוד כ-15 דקות.

אם הרוטב מתאדה אפשר להוסיף מעט מים. להוסיף את הזיתים ולבשל עוד 5 דקות.

בינתיים להרתיח מים ולבשל את הפסטה.

לסנן.  לערבב, להוסיף בזיליקום או פטרוזיליה קצוצה ולברך את אלוהי הפסטה והטונה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחם פורים

אצל אמא שלי אכלנו חלות כל סוף שבוע. ֿשישי ושבת. מעולם לא קנינו חלות לשבת. ככה היה. והיו גם חלות מיוחדות לאירועים מיוחדים. למשל: חלה מיוחדת

פאייה ספרדית פידאוס

ויש גרסה נוספת עם עוף על העצם וקבנוס פה: פידאוס עם קבנוס – גרסה א׳ הפאייה הזו היא פאייה עם נודלס. אטריות דקיקות שהספרדים קוראים להן

מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

מסאח׳ן מהמטבח הערבי הוא בעצם פיתה אפויה ומעליה חצי עוף שבושל מבעוד מעוד. בעצם, לוקחים חצאי עוף ומבשלים בציר טעים של כורכום, הל וקינמון. בינתיים

קלאפוטי מאפה צרפתי מהיר

ונניח שגיליתי בתחתית המקרר קערה נשכחת של דובדבנים או תותים או אפילו שזיפים אדומים שאין סיכוי שהילדים יאכלו (כי הם כבר מקומטים….). ונניח שבא לי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.