אחת האהבות המתוקות הגדולות שלי היא עוגת תפוחים ורצוי שזה יהיה שטרודל.

החמצמצות של התפוח עם המתיקות של הצימוק בתוך הפריכות המתפצפצת של הבצק העדין והשביר הם שיא מבחינתי.

כדי לקבל שטרודל וינאי אמיתי, אני מוכנה להתאמץ ולהשקיע זמן ולא מעט עבודה.

זו הדרך הארוכה.

הדרך הקצרה היא להכין עם בצק פילו וזה עושה עבודה נהדרת גם כן.

עניין של בחירה.  בהמשך הסבר לעבודה עם בצק הפילו.

לבצק השטרודל

כוס ורבע קמח לבן

טיפ טיפונת מלח

כף גדושה של סוכר

ביצה שלמה

2-3 כפות מים חמים

25 גרם חמאה רכה רכה

חלמון למריחה על השטשרודל

או 3 יריעות של בצק פילו קנוי ומופשר.

לתוך קערת מיקסר לנפות את הקמח ולהוסיף את כל המרכיבים, ללוש היטב במשך כרבע שעה. הבצק צריך להיות חלק, נעים ומאוד אלסטי. להניח למנוחה בערך חצי שעה.

למילוי

4 תפוחי עץ גראנד סמית, ללא הליבה, קלופים, מחולקים לרבעים ופרוסים דק דק.

2 כפות צימוקים חומים

רבע כוס סוכר

גרידת לימון

קורט קינמון (אופציונאלי)

3 כפות פירורי לחם

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.

מפת שולחן או מגבת גדולה

איך 

לערבב את התפוחים,הסוכר, קליפת הלימון והצימוקים.

על משטח מקומח לרדד את הבצק , דק דק דק, ליריעה גדולה.

למתוח עם הידיים בעדינות על מנת לדקק אותו יותר, אם נקרע מעט – לא נורא.

לקבל עיגול בקוטר של בערך 40 ס״מ.

למרוח את הבצק בחמאה הרכה ולפזר מעל את פירורי הלחם. עם סכין חדה או מספריים לגזור מסביב ליריעת הבצק את עודפי הבצק העבים.

לערום לערימה גבוהה מאוד את התפוחים במרכז השטרודל ולגלגל אותו לנקניק עבה וארוך (העובי כגובה ערימת התפוחים, שלי גבוה כ-10 ס״מ).

בזהירות להעביר את השטרודל לתבנית עם נייר אפייה, תוך גלגולו ולהדק קצוות שהמילוי לא יברח.

למרוח את השטרודל בחלמון ביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כחמישים דקות. כדאי להציץ לאחר 40 דקות בערך.

לעבודה עם הפילו

לקחת 3 יריעות של בצק פילו ולשמן כל יריעה, במעט חמאה מומסת או שמן.  להניח את היריעות אחת על גבי השנייה ולמלא את המילוי כפי שהוסבר למעלה.

להבריש את השטרודל בחמאה במקום בחלמון ביצה ולאפות כ-40 דקות בלבד.

   

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיגרים מרוקאים

גדלתי על סיגרים מרוקאיים. של אמא. הכל הוכן בבית, המילוי העדין, העלים הדקיקים, שהיו שקופים והם מולאו וטוגנו בשמן עמוק . זהובים, מתפצחים ונהדרים. אמא

טרוף – עוגיות בוטנים מרוקאיות

עוגיות מרוקאיות הן אגדה. בכלל, מדהים היה עבורי לגלות שהרבה מאוד מהעוגיות שגדלתי עליהן, נמצאות בלב המטבח המתוק האיטלקי, בעיקר זה של דרום איטליה, סיציליה

פסטו

פה באמת כל מילה מיותרת. בעצם רק משפט אחד. או שניים. פסטו הוא המלך של העיר גינואה, של מחוז ליגוריה באיטליה, של העולם כולו. מי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.