כל כך הרבה מתכונים למאפי תרד וגבינה יש.
כולם טעימים כולם יפים, כולם קריספיים אבל המאפים הללו טיפה׳לה מיוחדים והמילוי העשיר נהדר.
הם כאלו דקיקים, ויפים ואלגנטיים…..
ומזמינים לפה אחד, ועוד אחד, ועוד אחד.
מה
חבילת פילו מופשרות וחתוכה לריבועים בגודל של 15×15 ס״מ
חבילת קוטג׳ 9% מסוננת לפחות שעה (מניחה נייר סופג כפול על מסננת ושופכת לתוכו את הגבינה וזהו)
2 כפות קמח
3 ביצים
3 כוסות גבינה מגוררת מעורבת (צפתית מלוחה קשה, מוצרלה ופמרז׳ן או כל גבינה שאתם אוהבים)
חבילת תרד שטופה, חלוטה במים רותחים, סחוטה וקצוצה או קפואה מופשרת, סחוטה וקצוצה
טיפונת מלח, פלפל שחור גרוס ומעט אגוז מוסקט מגורר
התערובת צריכה להיות ״יבשה״ מעט. אם מרגישים שהיא לחה מידי כדאי להוסיף כף פירורי לחם. אני לא רוצה שהיא תרטיב לי את הפילו.
כל מנה תהיה מ- 2 ריבועים שמונחים אחד על השני ומשומנים קלות רק בחלק העליון.
להניח כף גדושה מהמילוי, למרוח אותה מעט על הפילו ולהשאיר שוליים רחבים יחסית.
לקפל למעטפה פתוחה (כמו בתמונה).
לשמן תבנית היטב ולהניח עליה את מעטפות הפילו לשמן בעדינות גם את שולי ה״מעטפה״.
לאפות כ-20 דקות ב-180 מעלות או עד שהמאפים שחומים וקריספיים.