לביבות ריקוטה וצימוקים

 

ריקוטה שנזנחה, קליפת תפוז, כמה צימוקים ויאללה….לביבה חמה ומתוקה.

הכי טוב, הכי מתאים ללביבות האלה היא גבינת הריקוטה ורק אחרי שמסננים אותה מהנוזלים.

והן קלות ומהירות וטעימות, בפרט אם מוסיפים להם צימוקים ועדיף צמוקים אוזבקיים.

למי אכפת שהן מטוגנות בשמן?

כמה פעמים יש חנוכה בשנה?

מה 

250 גרם ריקוטה  (מרפדים מסננת בנייר ספוג כפול 3 שכבות ומסננים את הגבינה לפחות לשעה)

6 כפות קמח

חצי כפית אבקת אפייה

קורט של הקורט מלח דק

3 כפות סוכר (מי שאוהב ממש מתוק שיוסיף עוד אחת)

1 כפית  וניל

קליפת תפוז, או קליפת לימון (אופציונאלי)

3 ביצים

3 כפות גדושות  צימוקים אוזבקיים או  אוכמניות או כל צימוק אחר שאוהבים.

איך

הטיפול בגבינה  (לא הכרחי אבל מוסיף לדעתי) על מנת לקבל גבינה ״יבשה״ יותר אני לוקחת נייר סופג כפול שניים ומרפדת מסננת, שופכת לתוכה את הגבינה ומחכה לפחות שעה עד שעתיים, כל הנוזלים המיותרים זולגים ממנה והגבינה נוחה יותר לעבודה.

לערבב את הגבינה עם קמח, סוכר, ק. תפוז, מלח ולהוסיף את הצימוקים.

לחמם מחבת עם שמן קנולה בגובה של כ-1/4 ס”מ ולטגן את הלביבות, כל פעם כף אחת גדושה, להשאיר רווח כי הן טיפה מתפשטות.

להמתין דקה וחצי ולהפוך בעדינות עד שהן שחומות, קריספיות מסביב ומעלפות בטעם.

באחריות.

אבקת סוכר ויאללה…..באנו חושך לגרש….

 הכי אהובה עליי היא המעטפת של הלביבה שנעשית חומה חומה וקראנצית. 

יאמי.

והנה קישורים ללביבות נוספות:

לביבות תירס אסייתיות

לביבות בננה ונוטלה

לביבות בטטה וקוקוס

לביבות תפוחי אדמה

  

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת ריקוטה ושקדים

זו העוגה הכי קלה בעולם. מפרידים, מקציפים, מערבבים ושולחים לתנור. זהו. כשהיא מצטננת ונוגסים בה, מקבלים טעם שקדים עשיר, התוך שלה לח ועסיסי, כמעט כמו

קונפי אווז של הדורדון

בעצם המילה קונפי היא המילה שבא לתאר שימור של פרי, ירק או במקרה הזה של אווז: קונפי-טורה היא ריבה שמבשלים זמן ארוך על מנת לשמרה.

פסטיאס די בקלאו – קרוקט דגים פורטוגזי

בפורטוגל, ספרד, יוון ואיטליה משתמשים בדגים מומלחים שנקראים בקלאו. הדגים שימשו מלחים ונוסעים בדרכים ובימים שלא היו מקררים או שימורים. את הדגים המומלחים סחבו בתרמילם

גאלט תפוחי עץ ברום וצימוקים

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך. לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח. לפעמים אני כן עובדת

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.