ריקוטה שנזנחה, קליפת תפוז, כמה צימוקים ויאללה….לביבה חמה ומתוקה.
הכי טוב, הכי מתאים ללביבות האלה היא גבינת הריקוטה ורק אחרי שמסננים אותה מהנוזלים.
והן קלות ומהירות וטעימות, בפרט אם מוסיפים להם צימוקים ועדיף צמוקים אוזבקיים.
למי אכפת שהן מטוגנות בשמן?
כמה פעמים יש חנוכה בשנה?
מה
250 גרם ריקוטה (מרפדים מסננת בנייר ספוג כפול 3 שכבות ומסננים את הגבינה לפחות לשעה)
6 כפות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
קורט של הקורט מלח דק
3 כפות סוכר (מי שאוהב ממש מתוק שיוסיף עוד אחת)
1 כפית וניל
קליפת תפוז, או קליפת לימון (אופציונאלי)
3 ביצים
3 כפות גדושות צימוקים אוזבקיים או אוכמניות או כל צימוק אחר שאוהבים.
איך
הטיפול בגבינה (לא הכרחי אבל מוסיף לדעתי) על מנת לקבל גבינה ״יבשה״ יותר אני לוקחת נייר סופג כפול שניים ומרפדת מסננת, שופכת לתוכה את הגבינה ומחכה לפחות שעה עד שעתיים, כל הנוזלים המיותרים זולגים ממנה והגבינה נוחה יותר לעבודה.
לערבב את הגבינה עם קמח, סוכר, ק. תפוז, מלח ולהוסיף את הצימוקים.
לחמם מחבת עם שמן קנולה בגובה של כ-1/4 ס”מ ולטגן את הלביבות, כל פעם כף אחת גדושה, להשאיר רווח כי הן טיפה מתפשטות.
להמתין דקה וחצי ולהפוך בעדינות עד שהן שחומות, קריספיות מסביב ומעלפות בטעם.
באחריות.
אבקת סוכר ויאללה…..באנו חושך לגרש….
הכי אהובה עליי היא המעטפת של הלביבה שנעשית חומה חומה וקראנצית.
יאמי.
והנה קישורים ללביבות נוספות: