עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות.
מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה.
רכה ונמסה בפה. נהדרת.
משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית ומשלבת גם קמח וגם קורנפלור.
אנה, היא הגברת שלימדה אותי בישול ברומא.
בכל יום, בשעה 16:00 הייתי עולה על קו 117 שעומד מול התחנה המרכזית של טרמיני, נוסעת דרך רחוב ויטו עמנואל ,חוצה את הפיאצה ,על המהגרים הרבים שבה, יורדת מהאוטובוס, עוברת דרך מוכר הפרחים ההודי החייכן, שמעולם לא הלך לישון (דוכני הפרחים ברומא לא נסגרים לעולם הם פתוחים 24/7)ֿ, מצלצלת בפעמון ו…
נכנסת לבית של אנה.
בית גדול עמוס בציורים שהיא מציירת ובפסלים שהבת שלה מפסלת.
אנה היתה מורה לגיאוגרפיה, שגדלה בגטו היהודי ברומא ועכשיו היא מלמדת בישול איטלקי בבית שלה.
אנה היא מאמא אמיתית.
כשנכנסתי אליה בפעם הראשונה לשיעור הבישול הראשון, היא מיד הפגינה בקיאות מהממת בכל הקשור לדיני הכשרות, מנהגי החגים וההלכות היהודיות.
״גדלתי עם ילדים יהודים בשכונה וכולנו הכרנו את המנהגים״ היא מחייכת אליי ומסבירה.
עד היום , היא משתגעת על מצות
אז קבלו את העוגה של אנה שהיא קלה ונהדרת.
אפשר ורצוי להגיש אותה עם רוטב תותים (מתכון בהמשך).
לעוגה
4 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים וחלמונים
120 גרם חמאה רכה רכה רכה (בחום החדר לפחות חצי שעה)
650 גרם מסקרפונה (שתי קופסאות וחצי. אפשר שתי קופסאות + 150 גרם גבינת שמנת טבעית שמנה מאוד)
5 כפות מחוקות של עמילן תירס (קורנפלור)
4.5 כפות מחוקות של קמח לבן רגיל (או 4 כפות קמח מצות טחון דק דק דק )
גרידת לימון מלימון אחד (לא לוותר)
1 כוס + 1/4 כוסות סוכר (אם אוהבים מאוד מתוק אפשר כוס וחצי)
אבקת סוכר להגשת העוגה
חמאה לשימון התבנית
איך
הכי פשוט בעולם:
מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
משמנים תבנית עגולה, גם את הדפנות. כדאי ורצו לגזור תחתית מנייר אפיי ולהדביק אותו, בעזרת חמאה, לתחתית התבנית הדבר מקל על חילוץ העוגה מהתבנית.
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם מחצית הסוכר, מעבירים לקערה אחרת.
מוסיפים לקערה (אין צורך לשטוף) את החמאה עם יתרת הסוכר ומקציפים כמה דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית (בערך 5 דקות).
מוסיפים לתערובת החמאה את החלמונים, אחד אחד וטורפים היטב.
מוסיפים את קליפת הלימון, את הגבינה ובוחשים כדקה.
מוסיפים את הקורנפלור והקמח ובוחשים היטב בעוד 3-4 סיבובי מיקסר.
עכשיו יש צורך לאחד את התערובות:
לתוך תערובת החמאה והקמחים מעבירים 1/3 מקצף הביצים ומערבבים. התערובת מתרככת.
מעבירים את יתרת קצף הביצים ומאחדים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף (הוא מלא בבועות אוויר).
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כשעה.
מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומאפשרים לעוגה להצטנן כשעה.
עדיף להכניס את העוגה ללילה למקרר לפני שאוכלים או לפחות ל- 6-8 שעות.
הערה: העוגה ״צונחת״ מעט וזה בסדר גמור.
מאבקים באבקת סוכר ומגישים. רצוי עם רוטב תותים.
רוטב תותים:
2 כוסות תותים מנוקים ושטופים
1/4 כוס סוכר
1 כפית לימון
5 כפות מים
מרסקים את הכל בבלנדר, מצננים ומגישים עם העוגה בקישוט עלי נענע.