עוגת מסקרפונה ותותים

אל תאמיני לאף אחד, לאף אחד, שיאמר לך שיהיה לך קשה להכין את העוגה הזו.

כל אחד יכול.

במקום להכין בצק פריך בבית יש מבחר פתרונות:

  • אפשר לקנות בצק פריך באגף הקפואים בסופר.
  • אפשר לקנות קלתית אפויה ורק להוסיף את המלית והתותים.
  • ואפשר כן להכין את הבצק הפריך, די פשוט, מהיר וקל.

ובסופו של יום, כשתגישי את העוגה היפהפיה הזו לשולחן, כולם יפערו עיניים בהתפעלות,

ואחרי שיטעמו ממנה הם יאמרו : את ?  את הכנת אותה?

ואת תגידי בחיוך נונשאלנטי, כאילו דרך אגב, כן וזה היה ממש קלי קלות.

מה

1 בצק פריך מאגף הקפואים מופשר לפי הוראות היצרן (מתכון בהמשך)

או קלתית בצק אפויה

תבנית פאי משוננת 24 (בערך) מרופדת בנייר אפייה

לקרם

1 קופסת גבינת מסקרפונה

1 שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית ווניל (רצוי אמיתית)

מעל העוגה

קופסת תותים טריים יפים, שטופים, מיובשים וגבעולם קטום.

אם קונים בצק פריך מרודד, עוברים לשלב הרידוד והאפייה + הקרם ותותים

אם קונים קלתית אפויה עוברים ישירות לשלב הקרם והתותים.

אם מכינים בצק פריך בבית 

2.1/4  כוסות קמח רגיל

100 גרם חמאה קרה בקוביות קטנות

1 כף אבקת סוכר

2-3 כפות מים לפי הצורך

4 כפות אגוזי לוז טחונים (או שקדים טחונים) לא הכרחי לבצק אבל מוסיף טעם נפלא לעוגה.

איך 

לתוך קערה מוסיפים את הקמח, האגוזים הטחונים, את קוביות החמאה ומפוררים עם האצבעות.

לאחר שמקבלים פירורים גסים, מוסיפים את הסוכר ומוסיפים 1-2 כפות מים.

מאחדים את הבצק בתנועות מהירות.

לא לעבד וללוש את הבצק יתר על המידה, רק עד שהחומרים מתאחדים.

מכסים בניילון נצמד, משטחים לעגול שטוח ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.

רידוד ואפייה

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה  לעובי של 3 מ״מ בערך.

מרפדים את  תבנית הפאי בבצק המרודד ומהדקים היטב גם לדפנות.

חותכים בסכין את יתרת הבצק בשולי התבנית. 

(משאריות הבצק הכנתי עוגיות קטנות במכשיר מעץ שקניתי בשוק בעכו. אפשר לגלגל כדורים ולאפות).

מצננים את הבצק בתבנית במקרר, לפחות 20 דקות.

מוציאים מהמקרר ודוקרים במזלג היטב את פני הבצק, גם בדפנות, כדי שהבצק לא יתפח באפייה.

מכניסים לאפייה ב-170 מעלות במשך כ-30 דקות.

מוציאים ומצננים את העוגה היטב.

בינתיים מכינים את הקרם ומכינים את התותים.

קרם ותותים

לקערת מקסר להוסיף שמנת מתוקה, אבקת סוכר, ווניל וגבינת מסקרפונה ומקציפים לקרם נוקשה ויציב.

לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי, ממלאים אותה בקרם המסקרפונה, ומסדרים את התותים למעלה.

הכי הכי כדאי להכין את העוגה לילה קודם ולהשכיב אותה במקרר, כך היא סופגת את הקרם לאטֿ 

ומתמסרת, לחיתוכים מדוייקים ויפים.  

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מעטפות פילו במילוי תרד וגבינות

כל כך הרבה מתכונים למאפי תרד וגבינה יש. כולם טעימים כולם יפים, כולם קריספיים אבל המאפים הללו טיפה׳לה מיוחדים והמילוי העשיר נהדר. הם כאלו דקיקים,

עוגת תפוחים הולנדית קלאסית

מאוד אוהבת עוגות תפוחים. וגבינה. בארצות אירופה הקרות, גרמניה, אוסטריה והולנד העוגה הזו מככבת בווריאציות שונות. האוסטרים מתמקדים בשטרודל והגרמנים וההולנדים באפויות, עם קראסט נהדר

אסקלופ עוף עגבניות וזיתים

מדובר באוכל איטלקי, מצפון איטליה. לגמרי איטלקי. צלפים, זיתים, עגבניות אין יותר איטלקי מזה. מאכל נפלא, במחבת אחת, קלי קלות ובתוך דקות יש ארוחה טעימה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.