הזיתים של אסקולי

או באיטלקית L’oliva Ascolana

למרות ריבוי עצי הזית באיטליה והשימוש בשמן זית, כמעט שלא מצאתי תבשילים עם זיתים , ממש זיתים בכל המטבח האיטלקי שאני מכירה, על כל מחוזוותיו (20).

התבשיל היחיד שאני מכירה הם הזיתים המטוגנים של אסקולי. והקפונטה בסיציליה.

אגדה.

אסקולי נמצאת בלה מרקה  שזה “שורה” מעל לציו (מחוז של רומא) ועל הים האדריאטי, שם מגדלים זיתים ענקיים.

מדובר בזיתים ממש גדולים שהאיטלקים קולפים כמו תפוז ואחר כך ממלאים אותו בתערובת של בשר ופרמז’ן, מגלגלים בקמח, ביצה ופירורי גריסיני – ומטגנים.

זה כרוך במעט עבודה אבל מקבלים מאכל מטריף.oliva 1אפשר למצוא את הזיתים האלה בהרבה מסעדות באיטליה בעיקר במרכזה.

אני משתמשת בזיתים כבושים גדולים וללא גלעינים שאפשר למצוא בשווקים או בסופרים הגדולים. חוצה אותם מצד אחד וממלאה בעדינות את תערובת הבשר, שהוא מטע שונה מהמקור אבל טעים לא פחות.

מה 

25 זיתים גדולים מגולענים חתוכים לאורך מצד אחד

50 גרם בשר טחון

1 כף פירורי גריסיני או פירורי לחם

פלפל שחור גרוס טרי

1/4 כפית אורגנו יבש

1/2 ביצה טרופה

2 כפות גבינת פרמז׳ן או פקורינו מגוררות דק (אופציונאלי)

לציפוי

כפות קמח לבן

3 כפות פירורי גריסיני או פירורי לחם

יתרת הביצה מהמערכה הקודמת

איך

בקערה נוחה לשים ביד את כל המרכיבים למילוי, יוצרים כדורונים קטנים וממלאים – עד להתפקע – את הזיתים.

זה בסדר שהבשר טיפה ״בורח״ מה״תפר״.

מגלגלים בקמח, אחר כך בביצה טרופה ולבסוף בפירורי לחם.

עד שלב זה ניתן להכין גם ערב מראש ולשמור במקרר.

מוציאים מהמקרר ומטגנים בשמן חם עמוק  על להבה בינונית כ-4 דקות ועד שהציפוי מזהיב יפה. מוציאים על מגבת נייר. 

סוחטים מעל לימון  וטורפים כשהם חמימים.

הערה: אפשר להכין את הזיתים ממולאים במלית צמחונית כמו פטריות, גבינות וכו׳.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שווקי אוכל בעולם

השווקים ואני אחד הדברים הראשונים שאני עושה בחופשות שלי בחול, זה להגיע לשוק האוכל המקומי, גם כזה שאין בו מסעדות, רק דוכנים וחנויות. ועדיף שיהיה

התיבולים והתבלינים

תבלינים  במטבח שלי, התבלינים הבסיסים הם בעיקר ירקות: שום, עגבניות, סלרי, עשבי תיבול, בצל מטוגן – כולם מתבלים את האוכל. ויש גם את כל התבלינים

לחמניות פטרוזיליה מהירות

כשהכנתי קציצות דגים לערב שישי התלבטתי אם להכין חלות רגילות או לחמניות. על השולחן היה צרור גדול של פטרוזיליה שהתכוונתי להכין ממנו סלט פטרוזיליה מרענן.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.