שטרודל וינאי קלאסי

אחת האהבות המתוקות הגדולות שלי היא עוגת תפוחים ורצוי שזה יהיה שטרודל.

החמצמצות של התפוח עם המתיקות של הצימוק בתוך הפריכות המתפצפצת של הבצק העדין והשביר הם שיא מבחינתי.

כדי לקבל שטרודל וינאי אמיתי, אני מוכנה להתאמץ ולהשקיע זמן ולא מעט עבודה.

זו הדרך הארוכה.

הדרך הקצרה היא להכין עם בצק פילו וזה עושה עבודה נהדרת גם כן.

עניין של בחירה.  בהמשך הסבר לעבודה עם בצק הפילו.

לבצק השטרודל

כוס ורבע קמח לבן

טיפ טיפונת מלח

כף גדושה של סוכר

ביצה שלמה

2-3 כפות מים חמים

25 גרם חמאה רכה רכה

חלמון למריחה על השטשרודל

או 3 יריעות של בצק פילו קנוי ומופשר.

לתוך קערת מיקסר לנפות את הקמח ולהוסיף את כל המרכיבים, ללוש היטב במשך כרבע שעה. הבצק צריך להיות חלק, נעים ומאוד אלסטי. להניח למנוחה בערך חצי שעה.

למילוי

4 תפוחי עץ גראנד סמית, ללא הליבה, קלופים, מחולקים לרבעים ופרוסים דק דק.

2 כפות צימוקים חומים

רבע כוס סוכר

גרידת לימון

קורט קינמון (אופציונאלי)

3 כפות פירורי לחם

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.

מפת שולחן או מגבת גדולה

איך 

לערבב את התפוחים,הסוכר, קליפת הלימון והצימוקים.

על משטח מקומח לרדד את הבצק , דק דק דק, ליריעה גדולה.

למתוח עם הידיים בעדינות על מנת לדקק אותו יותר, אם נקרע מעט – לא נורא.

לקבל עיגול בקוטר של בערך 40 ס״מ.

למרוח את הבצק בחמאה הרכה ולפזר מעל את פירורי הלחם. עם סכין חדה או מספריים לגזור מסביב ליריעת הבצק את עודפי הבצק העבים.

לערום לערימה גבוהה מאוד את התפוחים במרכז השטרודל ולגלגל אותו לנקניק עבה וארוך (העובי כגובה ערימת התפוחים, שלי גבוה כ-10 ס״מ).

בזהירות להעביר את השטרודל לתבנית עם נייר אפייה, תוך גלגולו ולהדק קצוות שהמילוי לא יברח.

למרוח את השטרודל בחלמון ביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כחמישים דקות. כדאי להציץ לאחר 40 דקות בערך.

לעבודה עם הפילו

לקחת 3 יריעות של בצק פילו ולשמן כל יריעה, במעט חמאה מומסת או שמן.  להניח את היריעות אחת על גבי השנייה ולמלא את המילוי כפי שהוסבר למעלה.

להבריש את השטרודל בחמאה במקום בחלמון ביצה ולאפות כ-40 דקות בלבד.

   

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

תפוחי אדמה של השמחות

מהירֿ, קליל, פריך, שחום, מתפצפץ בפה ומטריף. תפוחי אדמה של השמחות. הכל במחבת אחת לוהטת שתרקד על להבה בינונית-גבוהה כל הדרך עד הטעם המושלם. מה

אנטיפסטי – ירקות קלויים איטלקים

נהוג אצלינו בארץ לכנות את הירקות הקלויים הללו אנטיפסטי. אבל אנטיפסטי באיטליה זה כל מה שבא לפני הפסטה. זה יכול להיות: בשרים קרים, דגים, ירקות,

מרק עוף תאילנדי עם כדורי עוף

מרק עוף עם כדורי עוף בטעמי תאילנד. גשם, קר אפילו המזגן בבית לא מצליח להתגבר על הטמפרטורות הנמוכות שירדו עלינו העונה…. קררררר….. בא לי מקום

מאפי פילו מפונקים

נהרות של דיו דיגיטלי נשפכו על מאפי פילו בעיקר אלו עם הגבינות והתרד. בצדק. אין שילוב מוצלח יותר מפילו פריך ומתפצפץ שתוכו תרד רענן וגבינה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.