קציצות פרגית עוף וחצילים

תשמעו סיפור:

אני גרה בבניין שהוא בניין “כמו של פעם”.

יש לנו דף פייסבוק משותף ואנחנו מחליפים, דעות, רעיונות, עזרה הדדית וגם מבלים ביחד בחצר הבניין (המאוד יפה שלנו) בימי עצמאות, ימי הולדת, חגיגות שונות וסתם בכיף.

אפשר לראות מידי פעם פוסטים כמו : “מי בבית כרגע? יש שליח שמביא לי חבילה?”

“מדפסת….חייב כרגע להדפיס 3 עמודים…”

או “למי יש צנוברים, אני בדיוק באמצע הפסטו ונגמר לי…”.

תענוג.

בערב יום העצמאות האחרון נפגשנו למטה. כל אחד הביא אוכל, שתיה, מחצלת וסוודר קל (כי עדיין היה קריר).

לי יש קערת אלומניום ע נ ק י ת כמו של פעם. החלטתי שאני מכינה קציצות פרגית עם חצילים, עם רוטב אדום אדום מגרה, יחד עם לחמניות סלק נהדרות ועוגה של אמא.

 הגיגית הגדולה ירדה, עם החצילים והקציצות, לחצר המשותפת, ונרשמו גניחות הנאה.

מדובר בקציצות  פשוטות, של בית.

וזו ארוחה מהירה לערב, עם אורז, אטריות או פתיתים.

 

מה

המתכון הוא לכ-30 קציצות גדולות

1 ק”ג פרגיות טחון גס

5 בצלים ירוקים קצוצים

1 בצל אדום בינוני קצוץ

מלח, פלפל

1/2 צרור פטרוזיליה וחצי כוסברה קצוצים

עלי נענע מ-5 גבעולים – קצוצים.

2 תפו”א בינוניים מגוררים

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם או פירורי מצה

2 כפות ממרח לימון כבוש

לרוטב

2 חצילים בלאדים

6 שיני שום פרוסות

3-4 כפות שמן זית

1 קופסת עגבניות מרוסקות (עדיף איטלקי)

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

מלח, פלפל, כפית אורגנו יבש או טרי

טיפונת צ’ילי (ממש טיפה לטעם)

3 כוסות מים רותחים

הכנת החצילים

לחמם תנור ל- 200 מעלות.

לחתוך את החצילים לקוביות 2X2 ס”מ להניח בתבנית על נייר אפייה, להוסיף 4  כפות שמן זית ולערבב היטב עם הידיים, כך שכל קובייה תקבל קצת. לאפות כ-25 דקות עד שמשחים מעט.

לערבב את כל חומרי הקציצה היטב. להכניס למקרר לחצי שעה.

הכנת הקציצות 

בסיר רחב מאוד, לטגן את השום עם שמן הזית ולהוסיף את רסק העגבניות, לטגן כשתי דקות.

להוסיף את העגבניות המרוסקות ולהמשיך לטגן, להוסיף את כל התבלינים, את המים ולהביא לרתיחה.

להוסיף את קוביות החצילים הקלויות, לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות.

בינתיים, לגלגל כ-25 קציצות גדולות (או קטנות יותר). כדאי להרטיב את הידיים במים מידי פעם, כך הקציצות חלקות ויפות.

להכניס את הקציצות לרוטב בזהירות, לא לגעת בהן.

להרתיח, להנמיך, לכסות ולהמשיך לבשל עוד כ-30 דקות. אם יש צורך, להוסיף עוד מעט מים רותחים.

זהו מוכן.

נהדר עם פסטה, אורז או פתיתים ואולי רק עם לחמניות קטנות.

למתכון לחמניות עם סלק :ֿ לחמניות סלק ואגוזים מהירות

למתכון העוגה של אמא: עוגת קוקוס וריבה נוסטאלגית של אמא

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שפצה׳לה הפסטה האלזאסית

שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש, גם בצפון צרפת באלזאס. בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים

צוקונה – שיפודי קבאב יפנים

גם אלו שיפודים יפנים פופולאריים ביפן מכינים אותם מבשר פירות ים, בשר חזיר וגם מפרגיות. אני הכנתי מפרגיות. זה פשוט טעים באופן בלתי רגיל וכל

הרביולי האיטלקי של סרדיניה

קודם כל להירגע. אין צורך לקפל את הרביולי שלכם בקיפול המרהיב הזה. אפשר גם לקרוץ עיגול, למלא ולסגור לצורת חצי ירח. אפשר גם לצורת טורליני,

סשימי סלמון אסייתי

פשוט, מהיר, טעים, קל עד כדי מבוכה. סשימי סלמון או כל דג טרי אחר…… מה 200 גרם סלמון טרי ללא עור פרוס לרצועות דקות מאוד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.