לחמניות ריבה אוסטריות

בטיסה חזרה לארץ הקרינו סרטון על וינה, על המסעדות וסצינת האוכל שם.

וינה היא עיר יפה וסצינת האוכל בה נהדרת.

יש לה שוק אוכל מטורף ומסעדות נפלאות.

אבל מה שתפס לי את העין הם הלחמניות הנהדרות האלה.

בnotes שלי הוספתי שורה ״לחמניות אוסטריות – buchteln – לנסות״.

במקור מכינים אותה עם ריבת שזיפים ואפשר גם עם ריבת תותים. לינק למתכון הריבות בהמשך.

ניסיתי ונפגעתי.

מה

1/2 כוס חלב

2 חלמונים מביצים בינוניות

כף גדושה של שמרים יבשים

50 גרם חמאה רכה בחום החדר

2 כוסות קמח לבן

1/2 כוס סוכר

קורט מלח

2-3 כפות ריבת שזיפים, תותים או משמש עדיף ביתית

(בהמשך יש לינק לריבת תותים ביתית)

לאפיה: 50 גרם חמאה מומסת.

איך

לקערת מיקסר יש להוסיף קמח מנופה, סוכר, שמרים, ביצה וחמאה רכה ומתחילים לערבל.

מוסיפים את החלב ומערבלים בערך כ-10- דקות.

לקראת הסוף יש להוסיף את המלח.

הבצק רך ודביק, לא להיבהל.

במרית לרכז את הבצק לכדור אחד אחיד ולשמן קערה אחרת, להעביר את הבצק להתפחה.

ביום חם הבצק ייתפח יחסית מהר, אפשרי גם להתפיח כל הלילה במקרר.

כשהבצק תפח והכפיל את נפחו יש לחלק ל-12 כדורים.

אם צריך, מקמחים את משטח העבודה.

לפתוח, עם הידיים, כל כדור על משטח עבודה לעיגול לא סימטרי (זה בסדר) ולתוך מרכז העיגול להוסיף בערך 1/2 כפית מהריבה.

לצבוט את קצוות הבצק ולסגור אותו לעיגול שלם, להדק שהריבה לא תברח וגם אם היא ברחה, לא נורא.

לתבול בחמאה המומסת ולהניח בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

להניח כשתפר נמצא למטה.

להתפיח שוב עד שמכפיל את עצמו.ֿ

לאפות ב-180 מעלות בערך 35 דקות עד שמשחמים.

נפלא.

מתכון לריבת תותים ביתית 

ריבות שעושים בבית

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלמון בגלייז אסייתי

זו מנה שאני ממש ממש ממש אוהבת. היא באמת טעימה ומהירה להכנה, היא מרשימה והיא כיפית צריך רק להזהר כשהופכים את קוביות הסלמון שלא יתפוררו.

מונטמארטר Montmartre – רובע 18 בפריז

מסלול הליכה:  כ-5 ק״מ     מטרו: lamarck caulaincourt (ירוק 12) מונמארטר. גבעה ירוקה, גבוהה ונישאת על פני העיר המדהימה הזו. בסופו של יום, מה שמגדיר

אגוזי השמחה – פיצוחי מתובלים

הם הכי טעימים כשהם מתובלים והם נהדרים כפתיח לפני כל ארוחה, או סתם במסיבת קוקטייל. אפשר להשתמש בכל סוג אגוז שאוהבים ובלבד שהוא יהיה קלוף.

מיני כווארי בגזר וקינמון

בעצם את התבשיל הזה מכינים גם עם קוביות בקר ויש מתכון בבלוג. המתכון כאן:  קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי  ואפשר להכין את התבשיל הנפלא הזה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.