קציצות דגים של פאני

מאז שעברנו ליפו, עלו באופן  ניכר מספר ארוחות הערב שכוללות דגים. דגי ים.

בין המתכונים האהובים עלינו הוא קציצות דגים (או קבאב דגים).

בעיניי, ההבדל  הבסיסי, בין קציצות דגים לקבאב דגים הוא פשוט:

לקציצות אני מוסיפה ביצה ופירורי לחם (או פנקו). התוספת הזו עושה את הקציצות רכות יותר והן מתמסרות בכיף לתוך רוטב טעים או אפילו מטוגנות בלבד.

בקבאב אני משאירה את בשר הדג נטו – בתוספת התיבול שתיכף אספר לכם עליו  – והוא נשאר מוצק ולא מתפרק על האש.

את קציצות הדג אפשר לטגן במחבת עם מעט שמן, אפשר גם לאפות בתנור בתוכנית גריל, בחום גבוה (200 מעלות), לאכול נטו או להטביע בכל רוטב.

אני אוהבת לקצוץ את הדגים עם קופיץ, אפשר גם עם סכין גדולה. ֿ

ניתן גם לטחון אותם במג׳ימיקס אבל רצוי על פולסים ולא טחון דק מידי.

מה

500 גרם פילה דג (אני אוהבת פלמידה לבנה  אפשר כל דג אחר)

2 כפות  של לימון כבוש קצוץ דק , אם אין 2 כפות מיץ לימון

קליפת לימון מגוררת

3-4 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל

חצי פלפל אדום חריף קצוץ בלי גרעינים

1-1.5 כוסות ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)

חצי בצל אדום קצוץ לקוביות קטנטנות

לקבאב : לשים את התערובת היטב ויוצרים קבאבים

לקציצות: מוסיפים שתי כפות פירורי לחם או מצות  וביצה אחת

לרוטב :

שמן זית

מלח, פלפל שחור, פפריקה

שום פרוס

2 כפות רסק עגבניות (מעדיפה איטלקיות)

כוס יין לבן (לא חובה)

צ׳ילי פרוס

פטרוזיליה קצוצה

איך

בסיר רחב מוסיפים שמן זית ופרוסות שום, לטגן, להוסיף פרוסות צ׳ילי ורסק עגבניות, להוסיף יין לבן ותבלינים.

להוסיף כוס מים רותחים.

לערבב ולהוסיף את הקציצות המטוגנות.

לכסות, להנמיך ולבשל במשך כ-25 דקות.

לפזר פטרוזיליה קצוצה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שווקי אוכל בעולם

השווקים ואני אחד הדברים הראשונים שאני עושה בחופשות שלי בחול, זה להגיע לשוק האוכל המקומי, גם כזה שאין בו מסעדות, רק דוכנים וחנויות. ועדיף שיהיה

לחמאג׳ון טורקי אוטנטי

יש לי מתכון ללחמא בעג׳ין ים תיכוני ומהיר הכנה והוא באמת טעים וקל. המתכון פה:  לחמא בעג׳ין עם פטנט. אבל הלחמאג׳ון הזה הוא טורקי אוטנטי.

ביסקוטי – העוגיה האיטלקית שלי

אני אוהבת בישקוטי. עוגיה איטלקית מצפון איטליה. למרות שהשם ״ביסקוטי״ הוא שם כולל לעוגיות בכלל, כשאומרים בישקוטי – מתכוונים לזו. בדיוק. אני אוהבת את השקדים

כרעי עוף בחומוס ופלפל יבש

כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור, חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד, פלפלים מרוקאיים לוהטים והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי. הכי מרוקו עכשיו. חשוב

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.