קציצות בקר איטלקיות ברוטב עגבניות

בעצם מדובר בקציצות בשר איטלקיות נ ה ד ר ו ת.

אני לא בטוחה שמדובר בהמצאה איטלקית מאיטליה.

נדמה לי ששמעתי פעם, שהתבשיל של PASTA MEATBALLS', פסטה עם קציצות בשר ברוטב עגבניות, הוא המצאה של האיטלקים שהיגרו לארצות הברית.

האמת …..בשום תפריט, בשום מסעדה באיטליה, גם לא בספרי מתכונים באיטלקית, לא נתקלתי מעולם, בקציצות בשר ברוטב עגבניות ביחד עם פסטה, אז אולי יש אמת בדבר.

ממש לא חשוב…

העיקר שהן נהדרות…… וקלות להכנה…..

מה

חצי ק”ג בשר בקר טרי טחון פעמיים (אפשר גם מעוף)

10 ענפים של בזיליקום

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

5 כפות פירורי לחם

כף מים מהברז

4 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

קופסת עגבניות מרוסקות עדיף איטלקיות

4 כפות קמח לציפוי הקציצות

2 כפות פרמז׳ן מגורר (אופציונאלי)

MEATBALLS TOMATOS 021_800x533איך

בקערה נוחה ללוש היטב  את הבשר, פירורי הלחם, עלי בזיליקום קצוצים מ-5 ענפים, מלח, פלפל, מים וכף שמן זית.

יוצרים קציצות קטנות (בערך 20).

לסיר רחב מוסיפים 3 כפות שמן זית ומחממים היטב על להבה בינונית.

מגלגלים את הקציצות בתוך קמח ומטגנים אותן בשמן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.

מוסיפים שום ומטגנים 10 שניות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.מערבבים היטב.

ממלאים את מיכל העגבניות במים מהברז ומוסיפים בזהירות לתבשיל.

מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. 

אם המים מתאדים מהר מידי, להוסיף עוד.

להוסיף את יתרת הבזיליקום לאחר בישול הקציצות……זהו….

אורז לבן, לחם טרי, פסטה מבושלת, בתוך באגט מחומם בתנור עם ארוגולה, בצל סגול ופרמז׳ן מגורר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

תבשיל מנגולד וחומוס מרוקאי

אני לא משתגעת על קטניות. אמא שלי לא בישלה יותר מידי מהן. היה חומוס בקוסקוס, היה מרק עדשים בתשעה באב (אות וסימון לאבלות), היה פעם

איסטנבול היא חצילים ועגבניות

התחנה הבאה : איסטנבול. התגעגעתי. עזבו אותי מארדואן ומהמרמרה. איסטנבול. עיר מדהימה וכובשת. מטבח משגע .נקודה. כל היתר – שולי. הארץ בורכה בכל טוב הירק,

אורז באחש לחמין

באחש הוא אורז בוכרי שמבשלים בסיר גדול. אורז טעים, בריא ומהיר הכנה (אפשר לוותר על הבשר להכינו בסגנון צמחוני). הוא מבושם וממלא את הבית בריחות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.