מאפה ירק טוסקני Torta d'erbe

לאיטלקים יש המון ירוקים כמו תרד, סוגים שונים של גבעולי סלק, עלי לפת וכל מיני ירוקים שלעיתים הם מרירים.

בד״כ בעונה הם חולטים אותם במים רותחים ומלוחים, מזליפים עליהם שמן זית ולימון והמאכל הזה נופל בקטגוריה של אנטי פסטי.

אני מתה עליהם.

לפעמים גם מכינים מהם את הטורטה די ארבה הזו, שבגרסה הספציפית והרזה הזו היא מאוד אופיינית לצפון טוסקנה, איזור שנקרא לוניג׳יאנה – עמק הירח.

הבצק פשוט והמילוי פשוט והטורטה הזו פשוטה, קריספית וטעימה להפליא.

אפשר לאכול אותה כארוחת ערב, כמנה ראשונה ואפילו כאנטי פסטי.

אפשר בכלל לארוז אותה ולקחת לעבודה.

בקיצור, היא טעימה בכל מצב.

מי שממש מתקשה בהכנת הבצק, לא בא לו או סתם אין לו כוח/ זמן יכול לעבוד עם פילו. התוצאה טיפה שונה אבל גם טעימה מאוד.

חשוב לזכור גם שאת הפילו חייבים לשמן היטב בעת ההכנה.

בהמשך למילוי של הטורטה הזו, יש מילוי שני  נוסף, שהוא עשיר יותר וטעים לא פחות.

מה

750 גרם תרד עלים, תרד תורכי, סלק עלים, חובייזה וכל ירק אחר דומה

50 גרם פרמז׳ן מגורר

שמן זית

מלח

פלפל גרוס

לבצק

1.5 כוסות קמח

4 כפות שמן זית

מעט מלח

בערך 3/4 כוס מים

תבנית עגולה בקוטר של 30-40 ס״מ

איך 

בקערת מיקסר או ידנית, מסיפים את הקמח, מלח, שמן זית ומים ולשים היטב בערך 8-10 דקות, עד שהבצק אלסטי רך מאוד ודביק מעט.

מניחים בצד לנוח כחצי שעה.

קוצצים את כל הירוקים (אני קוצצת גס במג׳ימיקס) ומעבירים לקערה, בוזקים מעליהם מעט מלח, מערבבים ומשאירים לנוח חצי שעה.

לאחר חצי שעה סוחטים היטב את הנוזלים (יש המוון נוזלים שהופרשו מהירק) מפלפלים.

מחממים את התנור על 180 מעלות.

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים את שניהם לעיגולים דקיקים בגודל התבנית + שוליים לקיפול.

מניחים עלה אחד בתבנית עגולה משומנת (לא מתעקשת על עגול אפשר גם מלבן או מרובע) כששולי העלה גולשים מהתבנית.

מפזרים את העלים הסחוטים היטב, מעל מפזרים פרמז׳ן ומעל הכל מזליפים מעט שמן זית.ֿ

סוגרים את הטורטה כמו בצילום ומהדקים.

מנקבים במזלג את פני הטורטה, מזליפים עוד כף או שתיים של שמן זית ואופים כארבעים דקות.

מילוי מספר 2

לטפל בירק כמתואר למעלה  להוסיף פרמז׳ן + 2 ביצים, כף קמח.

לטפל בבצק כמו למעלה, להוסיף את המילוי.

לכסות בעלה בצק שני.

אפייה כנ״ל.

המילוי יוצא עבה יותר ואוורירי יותר בגלל הביצים והוא מעט שונה מהמילוי המקורי אבל טעים לא פחות.

לגרסה טבעונית

משמיטים את הגבינה ומפוררים קוביית טופו.

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות תירס תאילנדיות

בכל שנה אני מוסיפה לקובץ שלי לביבה חדשה. כבר הכנתי: לביבות ריקוטה וצימוקים לביבות בננה ונוטלה לביבות בטטה וקוקוס לביבות תפוחי אדמה השנה, אני מוסיפה

עוגיות סבתא מסרדיניה

השבוע גמרתי לערוך את הפוסט על סרדיניה, פוסט טיול ארוך באי המדהים הזה. לקריאת הפוסט אפשר ללחוץ כאן סרדיניה אהובתי . סרדיניה שהוא אי בים

מנגולד ממולא ברוטב לימוני

מנגולד, קייל, עלי גפן, תרד טורקי או לשון הפר,את כולם אפשר למלא ולבשל לפי המתכון הזה. המשותף לכולם שאת כל העלים צריך לשטוף היטב, לרכך

סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים. כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים. הכי חשוב פה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.