מרוקו, ארץ הסלטים הבלתי מוגבלים

לכל עם יש את הסלט שלו  ולמרוקאים יש סלטים בשביל כל העמים:

סלטים הם ליבו הפועם של המטבח המבטיח והנפלא הזה של מרוקו.

ארץ שמשופעת בשמש חמה כל השנה, יושבת על מיצר חשוב, דרכו יצאו ספינות לכל העולם, להביא משם תבלינים וגילויים חדשים שהשפיעו על המטבח המגוון הזה.

למתכוני סלטים מרוקאים נוספים הנה הקישור  סלטים מרוקאיים

IMG_5392_800x555

 לומר לאישה מרוקאית לדבר על סלטים זה בעצם להגיד לה: ״דברי אחותי, דברי, יש לך את כל הזמן שבעולם״.

כי מי אם לא המרוקאים, הביאו את השולחן העמוס לעייפה בעשרות סוגים של סלטים?

IMG_2584_800x586לב שכולו סלט אחד גדול

מטבח שמח שמאחד בתוכו תרבות קולינארית ברברית מדהימה, השפעות מוריות (מוסלמיות), עידון צרפתי וניחוח ספרדי.

יצירתיות שהושפעה לא מעט ממדינות שנמצאות הרחק מעבר לאוקייאנוס, להרים הגבוהים ולתכלת השמיים.

unnamed_800x600

הל, קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט.

פרחי וורדים מעודנים ומיובשים.

פפריקה לוהטת בצבעי האודם וכורכום צהבהב מלבב.

הזהב העדין של פרחי הכרכום – הזעפרן.

כולם נכנסים לסירים הרוחשים והמדיפים ריחות נפלאים – של המטבח המרוקאי.

הארץ החמה הזו משופעת גם בשפע מרהיב של ירקות ופירות שעשו את דרכם לתוך התבשילים, הקערות והצלחות של יושבי הארץ.

כל השפע הצבעוני, החייכני והמסחרר הזה  נכנס גם לצלחת אחת ומיוחדת של אמא שלי .

כל שנה, פעמיים בשנה, בארוחת צהריים של יום שני של סוכות וארוחת צהריים של יום שני של פסח

אמא הכינה salad russe.

אין לי מושג למה היא קראה לו כך אולי כי בסלט רוסי יש המון מרכיבים צבעוניים.

אני קראתי לו מילדותי לה ג׳ארדן  – כי הוא הזכיר לי גינות גדולות ומטופחות.

IMG_5423_800x533זה סלט של אהבה,

של צבע וחמימות,

זה סלט של שמחת חיים,

זה סלט של געגוע,

לאשה נפלאה ואהובה,

שהיא אמא שלי.

IMG_5417_800x557מה

סלק  אדום מבושל

קולרבי קלוף

תפו״א דזירה מבושל קלוף

גזר מבושל

בצל אדום

מלפפון ירוק

כרובית קצוצה

פטרוזיליה קצוצה

בצל ירוק קצוץ

גמבות בכל הצבעים: אדום, צהוב כתום

עגבנייה אדומה נקייה מגרעינים

2 ביצים קשות מופרדות לחלמונים וחלבונים

IMG_5444_800x533 

בורגול דקיק (ג׳ריש) מושרה במים (לא במקור. מהשאריות הכנתי גם סלט עם בורגול)

איך?

קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ומניחים בקערות נפרדות.

מתחילים לסדר גינות כיד הדמיון. מעגלים, שורות, צורות גיאומטריות וכל מה שמתחשק.

בין ה״ערוגות״ ״שותלים״ גבעולים של פטרוזיליה וגם פרחים אכילים כאמנון ותמר.

IMG_5493_800x533לרוטב

2 לימונים טריים סחוטים

¼ כפית פלפל לבן

מלח

2 כפות שמן זית

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב וחמש דקות לפני הארוחה ״משקים״ את הגן היפה והצבעוני הזה.

IMG_5472_800x533

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שיפוד פילה דג במחבת

המאכל הזה כל כך טעים ופשוט, והכנתו אורכת בדיוק 5 דקות. כל מה שצריך זה דג מעולה. פילה דג לבן (בעצם אפשר גם עם סלמון)

אינבולטיני בקר ממולא

אינבולטיני. במטבח האיטלקי כל מה שנקרא אינבולטיני הוא בעצם סוג של מאכל ממולא ומגולגל, ירקות או בשר, בצק פילו או עוף. למשל האינבולטיני הקלאסי הוא

באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

נאפולי היא אחת הערים העתיקות באירופה והמעניינת שבהן. העיר מתוארכת לפני 2500 שנה. העיר הזו היא עיר של מסורות עתיקות ומפוארות, יש בה שכבות רבות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.