ואז …הגענו לכיכר הגיבורים בשכונת פסיירי המשגעת שבאתונה.
ובכיכר בית קפה מסעדה יפהפיה, מעוצבת, תקרותיה גבוהים, הריצוף, החלונות השולחנות, הכל בטוב טעם, משוחזר ונאמן למקור.
ובמרכז המסעדה לוכד את תשומת ליבי מיד, בחור עם בגדים לבנים, עומד מאחורי תנור גדול ומלהטט עם בצק פילו שהוא לש, ומותח, וזורק באוויר ושוב מותח, ואחר כך הוא מבריש אותו בתועפות חמאה וממלא אותו בתערובת מתוקה נהדרת ושוב עוטף בעוד פילו ושולח אותו לתנור.
מחכים בסקרנות.
הנה המלצר מתקרב אלינו ואני רואה את פריכות הפילו הזהוב את שכבת המלית הנהדרת והחמימה בין דפי המאפה.
וזהו.
יותר לא זוכרת דוקטור.
כזה, עדיין לא אכלתי. גם לא אתם.
העוגה הזו נהדרת.
איכשהו מרגיש לי שהיא הכי מתאימה לסתיו.
כל כך מתאימ לעונה סתווית. חמימה, מלטפת, עונג מושלם בפה.
לעכשיו.
אפשר לאפות אותה כעוגה שלמה בתבנית ואפשר לאפות כגלילים ארוכים ולחתוך אותם לביסים (הסברים בהמשך).
מה
3 כוסות חלב (אפשר חצי חלב חצי שמנת מתוקה)
5 . כפות סוכר
5 כפות סולת
כפית ווניל אמיתי
2 ביצים גדולות
4 יריעות פילו מופשרות
80 גרם חמאה מומסת להברשת הפילו
איך
לעוגה שלמה בקלחת על להבה בינונית מוסיפית את החלב, סוכר וסולת ובוחשים עד שהתחערובת רותחת ומסמיכה לדייסה מתוקה.
מורידים מהאש.
ממתינים 5 דקות.
מוסיפים את הווניל ומערבבים.
טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת, טורפים במטרפה במהירות למנוע קרישת הביצים.
מניחים להתקרר עוד כ-10 דקות.
בינתיים מרפדים תבנית עגולה או מרובעת בגודל של בערך 22 ס״מ בחצי מעלי הפילו המוברשים בחמאה.
מרפדים את התבנית כך ששולי הפילו גולשים מעבר לתבנית.
שופכים את תערובת החלב (שהצטננה בינתיים) לתוך הפילו, מיישרים ומכסים בשולי הפילו שגלשו קודם החוצה מהתבנית.
מעליהם ומעל התערובת מכסים ביתרת הפילו המוברש בחמאה ואת קצוות השוליים תוחבים פניה לתבנית, כך שנוצר מעין גלגל ממולא שעטוף בפילו מכל הקצוות.
מחממים תנור ל – 180 ואופים כחצי שעה.
לגלילים מקפלים כל דף פילו אחד לשניים, משמנים אותו וזולפים מהקרם לאורכו. מגלגלים ל״נחש״ ארוך בעובי של כשתי אצבעות. משמנים מבחוץ ומניחים על נייר אפייה בתבנית.
כך עובדים עם כל יתר דפי הפילו. מתקבלים 4 ״נחשים״ .
אופים כחצי שעה או עד שמזהיב. חותכים לביסים בעזרת סכין משוננת.
מאבקים באבקת סוכר ומי שאוהב אפשר גם בקינמון.
עדיף לאכול חמים או בחום החדר.
אפשר להגיש עם תותים, זו בדיוק העונה.
הכי כיף לאפות אותה בתבנית מלבנית, לפזר אבקת סוכר וקינמון וחתוך לביסים קטנים.
לפוסט מלא של אתונה אפשר להכנס לכאן : אז למה לי אתונה עכשיו