חלת בטטות ערמונים וטימין

בישלתי צ׳ילי קון קרנה ורציתי נורא להגיש אותו עם לחם.

מתכון לצ׳ילי קון קרנה פה  צ׳ילי קון קרנה

עם לחם – לא עם אורז.

אבל לא סתם לחם.

רציתי לחם חגיגי, מיוחד, שיתאים לתבשיל המפואר של הצ׳ילי קון קארנה.

וכך נולדה החלה הזו.

חלה מקמח ערמונים, בטטות צלויות וטימין.

לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה ומוסיפים עוד מעט מים. 

מה

2.5 כוסות קמח לבן

1/2 כוס קמח ערמונים (אם אין – קמח מלא)

1 ביצה קטנה

2 כפות שמן זית

25 גרם שמרים טריים או כף  שמרים יבשים

חבילת ערמונים קצוצים דק (אופציונאלי)

1/2 כוס מחית ערמונים מתקתקה (אם אין – 2 כפות סילאן)

1 כוס בטטה צלויה (או מבושלת) קלופה ומרוסקת דק

6 ענפי טימין טריים קצוצים דק

1/2 כפית מלח

2-3 כפות מים (בהתאם לצורך)

איך 

לתוך קערת מיקסר גדולה יש לנפות את כל סוגי הקמחים. להוסיף את השמרים ולערבב.

להוסיף את מחית הערמונים ואת מחית הבטטות והשמן ולהתחיל ללוש. להוסיף את הביצה ולהגביר את קצב הלישה. ברגע שהבצק מתאחד להוסיף את המלח ואת הטימין ולהמשיך וללוש עוד כ-10 דקות.

דקה לפני סוף הלישה, להוסיף את הערמונים הקצוצים. להשאיר כף גדושה בצד לפיזור על החלה.

אם הבצק יבש להוסיף את המים, כף אחר כף.

הבצק צריך להיות מעט דביק אבל לא דביק מידי.

לשמן את כפות הידיים ולאסוף את הבצק מתוך הקערה לכדור .

להניח את הכדור בזהירות שוב בתוך הקערה. לכסות ולאפשר לו תפיחה של שעה או עד שהוא הכפיל את גודלו .

כדאי (ולא חובה) ללוש אותו שוב, בתוך הקערה עד שכל האוויר יוצא ממנו והוא הופך לכדור מחדש.

(פעמיים לישה נותנות תוצאה של חלה אוורירית מאוד).

לכסות ולהתפיח שוב עוד כחצי שעה.

לחלק את הכדור לשלושה חלקים. לגלגל כל כדור על משטח חלק ומקומח מעט ל״נחש״ בקוטר של 2-3 ס״מ.

להכין 3 ״נחשים״ כאלה.

אם הבצק דביק, לקמח מעט את המשטח ואת הידיים גם.

לקלוע צמה ולהעביר בזהירות את הצמה לתבנית אפיה עם נייר אפייה.

לכסות במגבת נקייה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את נפחו.

למריחה:

למרוח ביצה טרופה ולפזר קצח או גרגרי מלח שחור או סומסום לבן, או סומסום שחור ולהוסיף גם את הערמונים הקצוצים.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.

החלה נהדרת גם ביום למחרת וגם ביום השלישי.

* מי שפוחד להתעסק עם שמרים יכול להשתמש בקמח שמרים. 

צ׳ילי קון קרנה עם שעועית אדומה ובשר טחון, פלפל צ׳יפוטלה חריף ומעושן ולאקסטרה טעם ועישון אני מוסיפה קבנוס קצוץ ושחום.

צ׳ילי קון קרנה עם שעועית אדומה ובשר טחון, פלפל צ׳יפוטלה חריף ומעושן ולאקסטרה טעם ועישון אני מוסיפה קבנוס קצוץ ושחום. מתכון בלינק.

הצ׳ילי קון קארנה שלי

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

לא. העוגה הזו לא שרופה היא אפויה בחום גבוה מאוד מה שהופך את הסוכר לקרמל כמעט שרוף שמעניק טעם מדהים לעוגת הגבינה המדהימה הזו. אין

הגראנולה שלי

לא מבינה אנשים שקונים מאכלים כמו גראנולה. כל כך פשוט להכין אותה. רק המחשבה שארזו את כל המוצרים הבריאים והטעימים האלה בתוך שקית פלסטיק והטביעו

עוף בבאקצ׳וי וקייל

גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים. הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו. לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף. בסך

עוף בגריל בסגנון פרובאנס

כשאתה מסתובב בעיירות של דרום צרפת, עובר מניס היפה והאלגנטית, לקאן הקטנה והשקטה, שפעם בשנה היא זוקפת קומה, פורסת שטיח אדום ומחבקת את כל ההוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.