מרק כתום חלום

את המרק הזה אתם לא מכירים.

באחריות.

אתם מכירים מרקים כתומים אחרים אבל לא את זה.

וזה…..

המרק הזה נולד  איפהשהו והתגלגל עם השנים עד שהתגבש לצורתו העכשווית.

כל פעם הוספתי והפחתתי ושיניתי עד שהגעתי – למה שנראה בעיניי – למרק הכתום האולטימטיבי.

לא בנאלי (סליחה סליחה …) לא שחוק ולא משעמם.

מרק נפלא בטעמים אסייתיים עזים ומסחררים.

מלוח, מתוק, חריף, קראנצ׳י, מרענן.

הכל יש בו.

מה

1 ק״ג דלעת כתומה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

4-5 בצלי שאלטוס קלופים או בצל לבן גדול קלוף חתוך לקוביות גדולות

3 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר

3-4 שיני שום קלופות קצוצות

1/2 צ׳ילי אדום

2 כפות סוכר חום

1 כף גדושה של אבקת קארי (אני מכינה בבית מכוסברה יבשה, כמון וכורכום טחונים דקדק)

1 קופסת קרם קוקוס (קרם לא חלב)

1 כוס עדשים כתומות שטופות

מלח, פלפל

2 כפות שמן זית

1 ליטר מים רותחים

 להשלמת המנה וגם לקישוט 

עלי כוסברה טריים שלמים (ללא גבעול)

בוטנים מלוחים קצוצים או גרעיני דלעת קלויים

מעט קרם קוקוס

לסיר רחב ונוח להכניס את הדלעת והבצל ולהוסיף את שמן הזית.

לטגן על להבה נמוכה כ-5 דקות.

לא להזהיב את הירקות אלא רק לרכך אותם מעט.

להוסיף ג׳ינג׳ר שום ועדשים.

להוסיף מים רותחים.

להרתיח, לכסות, להנמיך ולבשל כחצי שעה.

אחרי חצי שעה להוסיף את התבלינים, לבשל עוד 10 דקות, לכבות וולהוריד מהאש.

לצנן מעט.

לטחון בבלנדר מוט (בזהירות) עד לקבלת מרק סמיך וחלק.

להחזיר את המרק לסיר, להוסיף קרם קוקוס ולהרתיח שוב.

להשאיר 3-4 כפות מקרם הקוקוס לקישוט.

לטעום, לתקן תיבול ולהגיש מקושט עם כוסברה, בוטנים מלוחים (או גרעיני דלעת) וכמה טיפות של קרם קוקוס.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קישואים ממולאים בסגנון סורי

לפני המון שנים גרנו במקום די מרוחק. היינו חבורה של זוגות צעירים עם ילדים קטנים והכרנו זוג מקסים שהבעל היה סורי ונלהב לבישול. ברור שמיד

לחם קופים הונגרי

לחם קופים שאכלתי בהונגריה ומסתבר שמדובר במאפה מקומי. אז מי היה פה קודם? האמריקאי או ההונגרי? לא משנה. אז מהו לחם קופים? בצק שמרים עשיר

פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה. יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן

אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

  הפוסט מתעדכן מנסיעה לנסיעה.. נחתנו, 21:30 בלילה. בפעם האחרונה שהיינו פה זה היה לטובת עצירת ביניים של כמה שעות. עשינו מה שכל תייר ממוצע

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.