עוף במחבת בסלסת האבנרו

העוף הזה נצרב בשיטה מאוד מיוחדת שאופיינית למטבח האיטלקי.

(ראיתי אותה גם בבאסקים בצרפת)

השיטה היא בתוך מחבת, כשמעליה מניחים סיר כבד או דבר מה כבד כדי ללחוץ על העור ולקבל בסופו

של דבר עוף קריספי כמו בצלייה.

הנה הסרטון

מה 

2-3 כרעיים עם עצם או בלי עם עור או בלי (לפי בחירה הסבר בהמשך)

1-2 כפות שמן זית

סיר כבד מלא עד חציו במים

נייר אפייה

1/2-1 כוס סלסת הבאנרו – תלוי בגודל חלקי העוף

מתכון לסלסה פה

סלסת מנגו הבאנרו

איך 

רצוי וכדאי להשרות את העוף בסלסה לפחות שעה כדאי אפילו לילה.

מחממים מחבת רחבה, שתכיל בנוחות את כל חלקי העוף בשכבה אחת, יוצקיםלתוכה כף או שתיים של שמן זית ומחממים.

מניחים את העוף עם העור כלפי מטה, מניחים מעל נייר אפייה ומעל את הסיר עם המים.

צורבים את העוף על להבה חזקה כ -5 דקות, אחכ מנימיכים וממשיכים לצרוב עוד 10 דקות.

מסירים את הנייר והופכים את העוף, מחזירים את הנייר ומחזירים את הסיר וצורבים באותה צורה ובאותו פרק זמן גם את החלק השני.

אם העוף הוא עם עצם מוסיפים עוד 7-10 דקות מכל צד בלהבה נמוכה.

זהו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הבף בורגיניון של אלזס היפה

התבשיל הזה נקרא ביקאוף Baeckeoffe. את זה אכלתי באלזס. והתאהבתי. חבל אלזס היפהפה בצרפת, שנמצא על גבול גרמניה. אותו חבל ארץ, שעבר מידיים צרפתיות לידיים

התיבולים והתבלינים

תבלינים  במטבח שלי, התבלינים הבסיסים הם בעיקר ירקות: שום, עגבניות, סלרי, עשבי תיבול, בצל מטוגן – כולם מתבלים את האוכל. ויש גם את כל התבלינים

מרק החרירה של אמא שלי

המרק המרוקאי האולטימטיבי  מה יש לומר על מרקים בארץ מוכת שמש כמו שלנו? נדמה שהמטבח הישראלי אימץ בעיקר את המרקים לימות חורף קרים ולא ממש

קציצות פרגיות בתיבול תאילנדי

מרוקאים אוכלים המון קציצות. דגים, עופות, בשר, הודו, סרדינים, תפוחי אדמה. המון קציצות במטבח המרוקאי. אני מרוקאית. גם אצלי אוכלים ה מ ו ן קציצות.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.