הבף בורגיניון של אלזס היפה

התבשיל הזה נקרא ביקאוף Baeckeoffe.

את זה אכלתי באלזס. והתאהבתי.

חבל אלזס היפהפה בצרפת, שנמצא על גבול גרמניה.

אותו חבל ארץ, שעבר מידיים צרפתיות לידיים גרמניות במשך עשרות שנים והותיר מטבח מרתק המשלב גרמני-צרפתי.

אזור של אוכל כבד ועשיר, כיאה לאקלים הקשה והקר שם, אבל גם עם העידון והטאצ׳ הצרפתי.

זהו למעשה הבף בורגיניון האזלסי.

בזמן שבבורגון הם מכינים אותו ביין אדום שצובע את כל התבשיל בבורדו עמוק, פה הוא טובל ביין לב ועדין.

כי היין הלבן פה נחשב ליין הלבן הטוב בעולם ועליו גאוותם.

ביחד עם חיתוך הירקות נדרשות בדיוק 10 דקות כדי להכין את התבשיל המופלא הזה.

את היתר, עושה חום התנור האיטי.

בסופו של יום, מתקבל תבשיל עשיר, מבעבע ושחום, ספוג כולו בטעמי אלזס הנפלאה.

מה

1 ק״ג בקר קוביות גדולות (צלעות, שריר, כתף, צלי כתף)

1 בקבוק יין לבן יבש רצוי ריזלינג (אפשר חצי בקבוק+מים)

150 גרם פרוסות אווז מעושן/פסטרמה מעושנת/נקניק מעושן דקדק (מי שלא אוהב אפשר לוותר)

3-4 עלי דפנה

2 כרשות שמנמנות פרוסות דק עם החלק הבהיר שלהן

3 גזרים פרוסים דק לטבעות

4 תפוחי אדמה קלופים פרוסים דק

3-4 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל שחור

צרור טימין

1 בצל לבן פרוס לטבעות דקות

5-6 גרגרי ערער (לא חובה)

שמן זית

3-4 פלפלוני צ׳ילי (לא במקור ולא חובה)

 

איך

הכי פשוט בעולם.

לקערה גדולה מוסיפים את היין, עלי הדפנה והטימין ואת גרגרי הערער, מפלפלים בפלפל שחור.

מוסיפים למרינדה את הבשר ואת הירקות ומשרים, עדיף לילה קודם, אם אין זמן אפשר לוותר על ההשרייה ולעבור מיד לשלב הבא.

בקדירת חימר או בסיר שמתאים לתנור מסדרים שכבות:

חצי משכבת הירקות ומעליהן חצי משכבת פרוסות תפוחי אדמה.

ממליחים ומפלפלים.

מסדרים מעל את קוביות הבקר.

מפזרים מעל את האווז המעושן, הפסטרמה או הנקניקים.

מעל שוב מחצית השנייה של הירקות ומעליהן את תפוחי האדמה הנותרים.

ממליחים שוב ומפלפלים.

מפזרים את פלפלוני הצ׳ילי.

מעל הכל זולפים שמן זית בנדיבות.

את היין שבו שרו הירקות והבשר מוסיפים בזהירות מסביב לירקות.

מכסים מעל עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 120 מעלות במשך כ-4-5 שעות.

אני אוהבת להסיר את הנייר ולהשחים מתחת לגריל עוד 10-15 דקות.

מתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות דגים של פאני

מאז שעברנו ליפו, עלו באופן  ניכר מספר ארוחות הערב שכוללות דגים. דגי ים. בין המתכונים האהובים עלינו הוא קציצות דגים (או קבאב דגים). בעיניי, ההבדל  הבסיסי,

סלמון בגלייז אסייתי

זו מנה שאני ממש ממש ממש אוהבת. היא באמת טעימה ומהירה להכנה, היא מרשימה והיא כיפית צריך רק להזהר כשהופכים את קוביות הסלמון שלא יתפוררו.

סרדינים כבושים

כשאתה מסתובב במרוקו, בערים, בעיקר אלו הקרובות לים אתה אוכל המון דגים. מכל הסוגים. אבל ברחובות שולט דג אחד בעיקר: הסרדין. בכל פינה, בכל רחוב,

עוגת תפוחים בקרמל-טופי

התעלפתי על העוגה הזו. וכך גם אורחיי. ראשית היא יפהפיה לדעתי. אבל לא פחות מכך היא עסיסית וטעימה להפליא. הקרמל נוזל טיפה למטה, מרטיב את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.