ארוחת קיץ אסייתית בצלחת

ארוחת קיץ בצלחת

כפיתות אסייתיות, סלט כרוב אסייתי מהיר וטעים ובצל סגול מוחמץ.

אחת ולתמיד הסבר:

קציצות אלו הקציצות העגולות כמו כדור.

כפיתות הן קציצות עגולות שאחר כך פוחסים אותן היטב והן עגולות שטוחות.

עכשיו זה ברור 🙂

מה

לכפיתות  

בצל סגול קטן קלוף

2 שיני שום

4-5 גבעולי כוסברה

2 גבעולי בצל ירוק

גרידת לימון

1 צ׳לי אדום

לקצוץ הכל במג׳מיקס או ביד, קצוץ דק דק, לבזוק קורט מלח, להשאיר 3 דקות ולסחוט היטב את הנוזלים.

להוסיף ל:

1/2 ק״ג עוף טחון (פרגיות אפשר גם חזה עוף)

להוסיף לעיסה : 2 כפות סויה, כף מירין או כפית סוכר, פלפל שחור גרוס, כף שמן סומסום, מעט מלח (בזהירות כיוון שהסויה כבר מלוחה).

ללוש היטב להניח בצד.

בצל אדום כבוש

2 בצלים אדומים פרוסים לחצאי טבעות דקות

1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה

1 צ׳ילי פרוס דקיק

חצי ליים סחוט

כף שמן זית

כף חומץ

מעט מלח.

ללוש היטב ולהניח בצד.

סלט כרוב אסייתי מהיר

רבע כרוב לבן פרוס דק דק

2 כפות סויה

2 כפות חומץ

2 כפות שמן סומסום

כף מירין או כפית סוכר

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

מעט מלח

צילי אדום פרוס דקיק

4-5  כפות סומסום קלוי או שחור

לערבב הכל בידיים בתנועה של לישה, ממש לשבור את הכרוב ולהכניע אותו עד שהוא נעשה רך יותר.

לטעום, לתקן תיבול ולבזוק מעל סומסום קלוי.

להשלמת הצלחת המפוארת הזו

  1. בידיים לחות  יוצרים קציצות בגודל של אגוז גדול, עם הידיים משטחים את הקציצות עד שהן דקות בערך 1 ס״מ עובי. כפיתות. כבר הסברנו.
  2. לחמם מחבת נון סטיק על להבה גדולה בחום בינוני.
  3. להוסיף למחבת 2 כפות שמן צמחי כלשהו ולהניח את הכפיתות בתוך המחבת החמה, אחת ליד השנייה, בזהירות. לטגן כל צד כ 2-3 דקות, הכפיתות עשויות ושחומות. זה קורה די מהר.
  4. להניח בכל צלחת  4-5 כפיתות,להוסיף  לידן כמות נאה של סלט הכרוב ולידו את הבצל הכבוש.
  5. לא חובה אבל נעים וטעים לפזר מעל בצלצלי שאלוט מטוגנים (נמכר בחנויוות אסייתיות) וליד רבע ליים להשלמת הרעננות בפה.
  6. להתעלף. באחריות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

זיתים כבושים

זיתים שום זית קנוי לא ישתווה לזית שכבשו בבית. בזמן שהזיתים המתועשים עוברים תהליך מזורז כדי לכבוש אותם, הזיתים הביתיים עוברים תהליך שהטבע התכוון לו.

קובלר פירות יער משגע

קובלר הוא קינוח מפורסם שנולד בקולוניות הבריטיות והוא האח האלגנטי של הקראמבל. בעוד שאת הקראמבל מכינים על ידי ערבוב רשלני של המרכיבים, את הקובלר צריך

מרק עדשים טורקי ומופלא

Ezo Gelin כך זה הופיע בתפריט שנכתב כולו בטורקית ולא הבנתי מילה ממנו. אז הקלדתי את צמד המילים הללו בגוגל, לחצתי על images והופיע לי

קפונטה – סלט חצילים סיציליאני

האי סיציליה הוא האי שהרגיש בכיבוש המוסלמי יותר מכל חלק אחר באיטליה. בעצם, כל מי שעבר במהלך אלפיים השנים האחרונות – כבש את סיציליה. זו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.