כפיתות עוף ברוטב לימון ומרווה

אני משתגעת על המנה הזו.

בדכ״כ אנימכינה אותה עם חזה עוף פרוס דק (לשניצל) אבל גם כקציצות היא נפלאה.

קלה ומהירה.

מה

חצי ק״ג פרגיות טחון גס (אפשר גם חזה עוף או הודו)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל סגול אדום קטן

2-3 שיני שום קלופות

2 עלים מגבעולי נענע

1 תפוח אדמה קטן קלוף

גרידה מלימון אחד

אל כל הירקות מכניסים למג׳מיקס ומרסקים, ממליחים מעט ומניחים בצד למספר דקות.

(אם אין מג׳ימיקס מרסקים וקוצצים דק).

ותאכלס אתם יכולים לוותר על כל הירקות ורק להוסיף לעוף הטחון: ביצה אחת, שתי כפות פירורי לחם, פטרוזיליה, מלח פלפל וגרידה מלימון אחד וזהו. 

לרוטב

3 שיני שום פרוסות

6-8 עלי מרווה

חצי כוס יין לבן

מעט צ׳ילי

מלח פלפל

וכוס מים או ציר עוף

חצי כוס קמח לציפוי הקציצות.

  1. סוחטים את הירקות היטב ומוסיפים אותם לעוף הטחון.
  2. לתערובת מוסיפים ביצה, 2 כפות פירורי לחם, גרידת לימון, כף מיץ לימון, כף שמן זית, פלפל שחור, כף נענע מיובשת, כף סומאק, ועוד טיפת מלח. לשים היטב.
  3. יוצרים כ 15 כפיתות שהן קציצות עגולות שבסוף משטחים על כף היד (והן שטוחות ולא עגולות).
  4. טובלים אותן בקמח ומנערים היטב.
  5. למחבת מוסיפים 2-3 כפות שמן זית מחממים ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את הקציצות ומניחים בצלחת.
  6. למחבת כמות שהיא מוסיפים  3 שיני שום פרוסות, 5-6 עלי מרווה טריים, צ׳ילי קצוץ, מטגנים כחצי דקה ומוסיפים  חצי כוס יין לבן ומיץ מחצי לימון. מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים.
  7. מחזירים את הקציצות ומבשלים עוד 3-4 דקות ברוטב. באמצע הופכים לצד שני.
  8. למי שאינו שומר כשרות: זה הרגע להוסיף כף גדושה של חמאה שתעשיר ותסמיך את הרוטב.
  9. למי ששומר כשרות: לערבב רבע כוס מים עם חצי כפית קורנפלור, להוסיף לסיר, להרתיח ולכבות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים. מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי. למי שמתעצל לגלען את

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

ארוחת דגים וירקות מהירה וקלה

קונים דג, קולפים ירקות, מערבבים, מכניסים לתנור, אופים ועפים על ארוחה טעימה, קלילה ובריאה. מעט טחינה מעל המאפה, או ליד, כוס יין ולחם טוב. מי

קציצות דגים מרוקאיות

קציצות דגים זו אהבה ישנה. אמא שלי נהגה לבשל קציצות דגים לפחות פעם בשבוע. לתוך סיר רחב ונוח היא גלגלה עוד ועוד ועוד קציצות, קטנות,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.