תבשיל שרי מתובל על שמיכת לבנה

לתת מתכון למנה הזו הוא אחד הדברים המביכים שעשיתי בניהול הבלוג הזה.

למה?

כי אין ממש מתכון, כי זה הכי קל בעולם, כי עושים את זה בדקה וחצי

ואז כולם משתגעים כמה טעים, כמה פשוט וכמה מתאים לכל אירוע, לכל ארוחה ולכל מצב רוח.

רק תכינו לחם טעים ליד….

מה

200 גרם לבנה labane (אפשר לקנות או להכין מתכון בהמשך)

2 כוסות עגבניות שרי מכל הצבעים

2-3 כפות זיתי קלמטה

2-3 שיני שום פרוסות

1 בצל סגול פרוס

שמן זית, מלח, פלפל, צ׳ילי,

איך 

לבנה  לוקחים מסננת ומרפדים אותה בבד חיתול או גאזה, אם אין מקפלים נייר סופג ל -4-5 שכבות ומרפדים את המסננת. בקערה נפרדת מערבבים 4-5 גביעי יוגורט שמן (הכי שמן שתמצאו), ממליחים מעט ומניחים במסננת, משאירים לפחות 6 שעות אפשרי כל הלילה.

ככל שמשאירים זמן רב יותר כך היוגורט מנקז יותר נוזלים והגבינה הופכת לסמיכה וטעימה.

לסלט

במחבת או סיר רחב מוסיפים מעט שמן זית את הבצל, השרי ואת השום ומטגנים על להבה בינונית ממליחים טיפה

מטגנים כ 10 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתפוצץ ולהגיר נוזלים אבל עדיין שומרים על הצורה.

מוסיפים זיתים, מתבלים מעט במלח פלפל וצ׳ילי ומורידים מהאש.

להגשה

מורחים את הלבנה על צלחת גדולה, מעל מניחים את הסלט הטעים הזה, קר או חם, ומגישים לקול תרועות הסועדים וליד משהו לנגב איתו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מילפיי תפוחי אדמה

אני משתגעת על המילפיי הזה. ממש. הפרוסות הדקיקות של תפוחי האדמה נעשים קראנצ׳ים ופריכים, הטעמים חזקים ונהדרים ואי אפשר להפסיק ולנגוס בהם. אם יש מנדולינה

רוטב צ׳ילי ביתי בסגנון סיני

לסנדוויצים, להוסיף למרק הראמן או הפו, לחביתה, מעל טורטליני מטוגנים או מבושלים… בעצם על הכל…. וזה פשוט וקל ונשמר במקרר לתקופה ארוכה מאוד… מה מקל

סלט ירקות ואגוזים טורקי

הטורקים קוראים לו גבורדה סלטסיה –  Gavurdağ salatasi  – ואפשר למצוא אותו בכל השווארמיות ומסעדות הפועלים ברחבי איסטנבול. תמיד הוא מגיע טרי, עם פלח לימון

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.