שבלול בריוש שוקולד מושחת בהחלט

הבצק הזה מדהים. מדהים מדהים

ואני אומרת לכם מניסיון של עשרות ומאות בצקי שמרים שאני מכירה במשך חיי.

הוא עדין, רך נוח לעבודה ובסופה של אפיה הוא אוורירי בפה, כמעט כמו ענן.

הכנתי ממנו אצבעות שוקולד (צילום בהמשך), הכנתי ממנו לחמניות שוקולד, והכנתי ממנו שבלול שוקולד מעלף.

אפשר למלא אותו בכל מה שאוהבים: קינמון וסוכר, ריבות ואגוזים, נוטלה ממרחי שקדים. כל דבר.

מה

500 גרם קמח לבן מנופה

150 גרם חמאה בחום החדר רכה רכה

1/4 כפית מלח דק

1 קובית שמרים טריים מפוררים או כף גדושה שמרים יבשים

2 ביצים + ביצה למריחה על המאפים

230 מיליליטר חלב

1/2 כוס אבקת סוכר

למילוי

לאצבעות שוקולד אצבעות שוקולד שנמכרות בחנויות אפייה או קוביות שוקולד מפורקות מ- 2 חבילות (100 גרם).

לשבלול שוקולד קופסת נוטלה או ממרחית או שוקולד ממרח אחר שאוהבים. לאקסטרה שחיתות שקית שוקולד צ׳יפס.

למריחה ביצה טרופה וסומסום

לסירופ  בקלחת מוסיפים חצי כוס סוכר ו 1/3 כוס מים, מרתיחים ומבשלים כחמש דקות על להבה נמוכה. מצננים ומניחים בצד עד שהמאפים יוצאים מהתנור.

איך

לתוך קערת מיקסר יש להוסיף את הקמח, השמרים, אבקת הסוכר ולערבל חצי דקה.

להוסיף את החמאה והביצים, לערבל, להוסיף את החלב באיטיות ואת המלח.

ללוש כ-10 דקות.

הבצק אינו נפרד מהדפנות והוא נשאר דביק ורך למגע. זה בסדר כך הוא צריך להיות.

באמצעות קלף או מרית להפריד את הבצק ולאחד אותו לכדור אחד, לכסות בניילון נצמד ולשלוח להתפחה עד שמכפיל את נפחו כשעתיים או יותר (בקיץ זה מהיר בחורף איטי).

אפשרות אחרת היא להכניס את הבצק למקרר ולאפשר תפיחה איטית במהלך הלילה.

להוציא את הבצק מהמקרר לתוך משטח מקומח, ולחלק ל-2 חלקים שיהיה נוח לעבודה.

אם מכינים אצבעות שוקולד לרדד לשני מלבנים ולחלק למלבנים קטנים, למלא בקוביות השוקולד ולגלגל כמו בצילום.

אם מכינים שבלול שוקולד

מרדדים כל חלק על משטח מקומח, מורחים מעליו בזהירות מחצית מממרח השוקולד, מפזרים מעל שוקולד צ׳יפס ומגלגלים ל״נחש״ ארוך. את ה״נחש״ מגלגלים לשבלול ואת הקצה תוחבים מתחת לשבלול.

מעבירים את המאפים לתבנית אפייה על נייר אפייה ומתפיחים שוב לפחות פי שתיים.

מורחים בזהירות ביצה טרופה ואם אוהבים אז מפזרים סומסום.

אופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות עד שהמאפים שחומים ויפים.

השבלול ייאפה בערך 25-30 דקות והאצבעות כ 15-20 דקות.

במברשת מברישים את סירופ הסוכר מעל המאפים. מצננים ומתעלפים.

 

  

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות בורגול ובשר טורקיות

topalac הקציצות האלה הן מה שנקרא: התוספת כבר בפנים. למה? כי לבשר הטחון מתחבר, מתערבל, מתבלבל לו הבורגול. ולא מדובר בכף או שתיים, אלא במנה

שפרד׳ס פאי אנגלי קלאסי

בשר טחון הוא השפה המדוברת של כל המאמות בעולם ומכל הסיבות הכי נכונות.  מכל הטחונים בעולם, חביב עליי זה הטחון מבקר. בדרך כלל יסתחרר לו

קרוקט איטלקי עם טונה וריקוטה

זה פשוט טעים !ֿ קרוקט, שמכינים מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. ספלאש של לימון. וואו.  לפורטוגזים ולספרדים יש קרוקטים שהם עושים מבשמל ומוסיפים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.