עוגיות סבתא מסרדיניה

השבוע גמרתי לערוך את הפוסט על סרדיניה, פוסט טיול ארוך באי המדהים הזה.

לקריאת הפוסט אפשר ללחוץ כאן סרדיניה אהובתי .

סרדיניה שהוא אי בים התיכון ושייך לאיטליה, הוא אי מדהים.

כבר טיילנו בו מספר פעמים והוא מושך אותנו אליו שוב ושוב.

האוכל, הנופים, הים הגדול, הת רבות והעם המקסים הזה.

המטבח הסארדי משגע ומאפי העוגיות שלו הוא חלומי, חלומי.

כמו בדרום איטליה יש שימוש רב בשקדים, אגוזים וצימוקים וזו עוגיה שמכילה את כולם.

מעל הכל מורחים את ה״גלאסה״ֿ שהוא ממרח עדין של חלבון ביצה ואבקת סוכר ומעל מפזרים סוכריות צבעוניות קטנות.

והן נקראות פשוט: פאבאסיני.

הגלאסה הזה הוא חלק מנוף ילדותי. בערבי חג ובסיום ההכנות במטבח, אמא היתה טורפת את הגלאסה במהירות ובמיומנות ואותו היינו מצפים מעל לעוגיות דומות. אמא לא הסכימה לוותר על הסוכריות הצבעוניות או הכסופות שהמטרנו מעל לעוגיות הטעימות הללו.

מה 

2 כוסות קמח לבן מנופה

1/2 כוס סוכר

100 גרם חמאה בחום החדר

מעט מלח

מעט ווניל

1/2 כוס צימוקים ו 1/2 כוס שבבי שקדים

כף אגוזי מלך קצוצים

כפית אבקת אפייה

2 כפות חלב

2 ביצים בינוניות

1/2 כפית קינמון

לערבב בעדינות את החמאה עם המלח, קינמון והקמח לפירורים. להוסיף את הווניל והסוכר ולהוסיף את הביצים. והחלב.

ללוש בעדינות וקצר מאוד עד שהחומרים מתאחדים. להוסיף את האגוזים והצימוקים והשקדים.

מתקבל בצק דביק מעט, לקמח אותו מעט ולצנן במקרר לפחות חצי שעה.

לקמח משטח ובעזרת הידיים לשטח את הבצק ליריעה בעובי של 1 ס״מ בערך  (אין צורך במערוך אם נדבק להוסיף מעט קמח).

בסכין חדה לחתוך למעויינים. אין צורך לדייק.  להעביר לתבנית עם נייר אפייה.

לאפות בחום של 180 מעלות 15-20 דקות. לצנן.

בינתיים להכין את הגלאסה:

לגלאסה

2 חלבוני ביצה בינונית

3/4-1 כוס אבקת סוכר

סוכריות צבעוניות.

לערבב היטב את שני החומרים עם כף גדולה עד שהחלבונים ואבקת הסוכר נראים כמו משחה לבנה אחידה ומתוקה.

לצנן.

כשהעוגיות הצטננו לזלוף מעט מהגלאסה ולפזר סוכריות צבעוניות.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות ריקוטה וצימוקים

  ריקוטה שנזנחה, קליפת תפוז, כמה צימוקים ויאללה….לביבה חמה ומתוקה. הכי טוב, הכי מתאים ללביבות האלה היא גבינת הריקוטה ורק אחרי שמסננים אותה מהנוזלים. והן

סרדיניה אהובתי

שלוש שנים ושלוש נסיעות נדרשו לי כדי להשלים את הפוסט על סרדיניה. הנסיעה הראשונה החלה 3 חודשים בדיוק מפרוץ הקורונה בעולם. היינו אחרי מסע מהמם

הפסטה של ויטוריו

יש לי הרבה מנות בבלוג שהצילום עושה להן עוול. רוצה לומר לא יודעת ולא יכולה להעביר בצילום את איכות המנה וכמה היא מדהימה.יש בעיה כזו

אמפנדס מיי סטייל – Empanada

זה רק נראה כמו בורק׳ס אבל זה לא ! במקור הבצק של האמפנדה, שהוא מאפה דרום אמריקאי מטריף מטריף מטריף, קצת דחוס וכבד לי. אני

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.