חלום ליל קיץ – קבאב מוסר ים ומג׳דרה פריקה

עצרתי את העולם לרגע
רק כדי לחלוק איתכם א
ת קבאב הדגים המהיר הזה,
שמכינים במחבת,
שהוא מפוצץ בעשבי תיבול וארומת קיץ נפלאה,
לידו פריקה עדשים שחורים, קליל ארומטי עם ציזיקי צונן
ומעל –  סלט עגבניות של קיץ.
מי אמר קיץ ולא קיבל ?

קיץ.

ודגים זה פתרון מעולה.

אז נזכרתי בארוחה שאכלתי במסעדת האחים בתל אביב, שהיא מסעדה פופולארית ושמגישים בה

אוכל פשוט וטעים להפליא.

קערת. מג׳אדרה פריקה ועדשים שחורות, מעל קבאב דגים מפוצץ בירוקים, סלט שרי וצזיקי.ֿ

כמה פשוט ככה גאוני והכי ארץ ישראלי

של קיץ ישראלי.

 

למג׳אדרה

כוס עדשים שחורות שטופות ומושרות במים 2-4 שעות

כוס פריקה (חיטה גרוסה ירוקה) אפשרי בורגול גס וכמובן אורז

מלח, פלפל,

כפית זרעוני כמון

מקל קינמון דק

2.5 כוסות מים (אני השתמשתי במים שהשריתי בהם את העדשים)

2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות

4-5 כפות שמן זית

מטגנים על להבה בינונית ובסבלנות רבה, את הבצלים בתוך שמן הזית. אפשר לבזוק מעט מלח ולערבב.

כשהבצלים שחומים לגמרי, מוציאים 2/3 מהכמות ומניחים בצד.

מוסיפים את הפריקה ואת העדשים המסוננות ומטגנים מעט.

מוסיפים את זרעוני הכמון ומקל הקינמון ומטגנים.

מוסיפים פלפל שחור גרוס ואת המים, מרתיחים, מכסים ומבשלים בערך 40 דקות.

אם מרגישים שהפריקה עדיין קשה מוסיפים עוד מעט מים.

לבורגול גס ולאורז מספיקים 15-20 דקות.

בסוף, מוסיפים עוד מלח ואת הבצלים המטוגנים שהשארנו בצד.

לקבאב

1/2 ק״ג בשר דג ים קצוץ דק או טחון גס

1 בצל סגול בינוני

2-3 שיני שום

1-2 פלפל צ׳ילי חריף

חצי צרור כוסברה, חצי פטרוזיליה שטופים

עלי נענע מ 6-8 גבעולים ירוקים ועשירים

גרידת לימון

כף שמן זית

מלח, פלפל

אל כל הטוב הירקות קוצצים במג׳ימיקס דק דק אבל לא ממרח!

מערבבים עם הדג, לשים היטב כמו שלשים בצק, עד שהתערובת אחידה.

יוצרים קציצות בגודל של ביצה בערך.

מחממים מחבת נון סטיק, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הקאבבים על להבה בינונית.

זה קורה מהר מאוד. מוציאים שומרים חם.

צזיקי

2 גביעי יוגורט לבן שמן

שן שום קצוצה, מלח, פלפל, כף שמן זית חצי לימון סחוט

מעט נענע קצוצה

צ׳ילי אדום קצוץ דק דק

מערבבים ומצננים במקרר.

מגישים את הקבאב עם הפריקה, לידו סלט עגבניות טרי וצזיקי.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

זיתים כבושים

זיתים שום זית קנוי לא ישתווה לזית שכבשו בבית. בזמן שהזיתים המתועשים עוברים תהליך מזורז כדי לכבוש אותם, הזיתים הביתיים עוברים תהליך שהטבע התכוון לו.

הבולונייזה

לא חשבתם שאפקיר אתכם בחורף הזה ללא מתכון לבולונייז האולטימטיבי, נכון? לפני המתכון, אני רוצה לחפור לכם טיפ-טיפה רק שתבינו מאיפה המאכל המופלא הזה הגיע,

לחם ביתי בסיר

הרבה אנשים לא יודעים, אבל את הלחם בסיר המציא אופה ניויורקי לפני כעשרים שנה. לא היה לו זמן ללוש את הבצק, הוא ערבב את החומרים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.