חלום ליל קיץ – קבאב מוסר ים ומג׳דרה פריקה

עצרתי את העולם לרגע
רק כדי לחלוק איתכם א
ת קבאב הדגים המהיר הזה,
שמכינים במחבת,
שהוא מפוצץ בעשבי תיבול וארומת קיץ נפלאה,
לידו פריקה עדשים שחורים, קליל ארומטי עם ציזיקי צונן
ומעל –  סלט עגבניות של קיץ.
מי אמר קיץ ולא קיבל ?

קיץ.

ודגים זה פתרון מעולה.

אז נזכרתי בארוחה שאכלתי במסעדת האחים בתל אביב, שהיא מסעדה פופולארית ושמגישים בה

אוכל פשוט וטעים להפליא.

קערת. מג׳אדרה פריקה ועדשים שחורות, מעל קבאב דגים מפוצץ בירוקים, סלט שרי וצזיקי.ֿ

כמה פשוט ככה גאוני והכי ארץ ישראלי

של קיץ ישראלי.

 

למג׳אדרה

כוס עדשים שחורות שטופות ומושרות במים 2-4 שעות

כוס פריקה (חיטה גרוסה ירוקה) אפשרי בורגול גס וכמובן אורז

מלח, פלפל,

כפית זרעוני כמון

מקל קינמון דק

2.5 כוסות מים (אני השתמשתי במים שהשריתי בהם את העדשים)

2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות

4-5 כפות שמן זית

מטגנים על להבה בינונית ובסבלנות רבה, את הבצלים בתוך שמן הזית. אפשר לבזוק מעט מלח ולערבב.

כשהבצלים שחומים לגמרי, מוציאים 2/3 מהכמות ומניחים בצד.

מוסיפים את הפריקה ואת העדשים המסוננות ומטגנים מעט.

מוסיפים את זרעוני הכמון ומקל הקינמון ומטגנים.

מוסיפים פלפל שחור גרוס ואת המים, מרתיחים, מכסים ומבשלים בערך 40 דקות.

אם מרגישים שהפריקה עדיין קשה מוסיפים עוד מעט מים.

לבורגול גס ולאורז מספיקים 15-20 דקות.

בסוף, מוסיפים עוד מלח ואת הבצלים המטוגנים שהשארנו בצד.

לקבאב

1/2 ק״ג בשר דג ים קצוץ דק או טחון גס

1 בצל סגול בינוני

2-3 שיני שום

1-2 פלפל צ׳ילי חריף

חצי צרור כוסברה, חצי פטרוזיליה שטופים

עלי נענע מ 6-8 גבעולים ירוקים ועשירים

גרידת לימון

כף שמן זית

מלח, פלפל

אל כל הטוב הירקות קוצצים במג׳ימיקס דק דק אבל לא ממרח!

מערבבים עם הדג, לשים היטב כמו שלשים בצק, עד שהתערובת אחידה.

יוצרים קציצות בגודל של ביצה בערך.

מחממים מחבת נון סטיק, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הקאבבים על להבה בינונית.

זה קורה מהר מאוד. מוציאים שומרים חם.

צזיקי

2 גביעי יוגורט לבן שמן

שן שום קצוצה, מלח, פלפל, כף שמן זית חצי לימון סחוט

מעט נענע קצוצה

צ׳ילי אדום קצוץ דק דק

מערבבים ומצננים במקרר.

מגישים את הקבאב עם הפריקה, לידו סלט עגבניות טרי וצזיקי.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שבלולי בריוש פטיסייר ואמרנה

לא אשמור לעצמי את המתכון המופלא הזה, אגלה אותו לכל העולם כי אני התעלפתי עליו. כמי שחובבת פחממות ומאפים צרפתיים מעודנים, מיד כשהגיע אליי המתכון

מרק עוף חמצמץ עם סלרי ותפו״א

אני משתגעת על טעמים חמוצים, חמצמצים ומאוד חמוצים. עוד מילדות הייתי בוחרת את התפוחים החמוצים, נגסתי בתאווה את ליבו של האגס, שהוא חמצמץ מעט, טרפתי

מנגולד ממולא ברוטב לימוני

מנגולד, קייל, עלי גפן, תרד טורקי או לשון הפר,את כולם אפשר למלא ולבשל לפי המתכון הזה. המשותף לכולם שאת כל העלים צריך לשטוף היטב, לרכך

אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

  הפוסט מתעדכן מנסיעה לנסיעה.. נחתנו, 21:30 בלילה. בפעם האחרונה שהיינו פה זה היה לטובת עצירת ביניים של כמה שעות. עשינו מה שכל תייר ממוצע

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.