פטאייר, חם מהתנור, עמוס בעלי זעתר או תרד, בצל, סומק…
למות….
לבצק
2.5 כוסות קמח לבן
כף סוכר
כפית מלח
כפית גדושה שמרים יבשים
1/3 כוס שמן זית
½ כוס מים חמים
מיכל יוגורט 200 גרם 4%
בקערת מיקסר או בקערה ידנית, לשים את כל החומרים במהירות, עד לקבלת בצק אחיד ונעים, אם הבצק יבש מעט מוסיפים טיפונת מים.
אפשר להשתמש בבצק שמרים קנוי מופשר.
מכסים, מתפיחים.
בינתיים מכינים את המילוי
מילוי:
שקית גדולה של תרד טרי/עלי זעתר טריים (ללא הגבעול)
2 בצלים סגולים פרוסים דק דק
מלח, פלפל. שחור, סומק
½ לימון סחוט
קוצצים את התרד לרצועות דקות, מערבבים עם הבצל, ממליחים, מפלפלים מוסיפים סומק ולימון ומניחים בצד ל 10 דקות להגרת הנוזלים.
לאחר מכן סוחטים את כל הנוזלים המיותרים.
בשלב זה אפשר להוסיף גם פירורי גבינה (לא חובה)
מחממים תנור ל 180 מעלות.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של 10 ס״מ,
מניחים ערימת תרד במרכז וסוגרים כמו אוזן המן (3 צלעות).
מניחים את הפטאייר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בדכ לא מורחים את הפטאייר בביצה טרופה, אבל אפשר.
אפשר גם למרוח אותו בשמן זית
ואפשרות נוספת היא למרוח אותו בביצה טרופה עם מעט יוגורט.
אופים עד ש הפטייר שחום והריח מעלף, בערך 20-30 דקות.