פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

פטאייר, חם מהתנור, עמוס בעלי זעתר או תרד, בצל, סומק…

למות….

לבצק

2.5 כוסות קמח לבן

כף סוכר

כפית מלח

כפית גדושה שמרים יבשים

1/3 כוס שמן זית

½ כוס מים חמים

מיכל יוגורט 200 גרם 4%

בקערת מיקסר או בקערה ידנית, לשים את כל החומרים במהירות, עד לקבלת בצק אחיד ונעים, אם הבצק יבש מעט מוסיפים טיפונת מים.

אפשר להשתמש בבצק שמרים קנוי מופשר. 

מכסים, מתפיחים.

בינתיים מכינים את המילוי

מילוי:

שקית גדולה של תרד טרי/עלי זעתר טריים (ללא הגבעול)

2 בצלים סגולים פרוסים דק דק

מלח, פלפל. שחור, סומק

½ לימון סחוט

קוצצים את התרד לרצועות דקות, מערבבים עם הבצל, ממליחים, מפלפלים מוסיפים סומק ולימון ומניחים בצד ל 10 דקות להגרת הנוזלים.

לאחר מכן סוחטים את כל הנוזלים המיותרים.

בשלב זה אפשר להוסיף גם פירורי גבינה (לא חובה)

מחממים תנור ל 180 מעלות.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של 10 ס״מ,

מניחים ערימת תרד במרכז וסוגרים כמו אוזן המן (3 צלעות).

מניחים את הפטאייר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

בדכ לא מורחים את הפטאייר בביצה טרופה, אבל אפשר.

אפשר גם למרוח אותו בשמן זית

ואפשרות נוספת היא למרוח אותו בביצה טרופה עם מעט יוגורט.

אופים עד ש הפטייר שחום והריח מעלף, בערך 20-30 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

השכונה שלי

אם תעלה על קו 74 שיוצא מהתחנה המרכזית בפתח תקווה, או בתחנה ממרכז העיר מול בנק הפועלים ותמשיך איתו עד התחנה האחרונה, תגיע לשכונת עמישב

עוף ביין בסגנון צרפתי

עוף ביין הוא מאכל צרפתי קלאסי וזו מנה אלגנטית נהדרת. במרכז צרפת מבשלים אותו ביין אדום ובצפון צרפת, באזור אלזס מבשלים אותו ביין לבן, שם

קנלוני כרישה

טוב זה מתכון משוגע. קצת התעסקות אבל משו משו. וגם נורא יפה וחגיגי. מה כרישה טרייה 300 גרם בקר טחון (או עוף או הודו) מלח,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.