פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

פטאייר, חם מהתנור, עמוס בעלי זעתר או תרד, בצל, סומק…

למות….

לבצק

2.5 כוסות קמח לבן

כף סוכר

כפית מלח

כפית גדושה שמרים יבשים

1/3 כוס שמן זית

½ כוס מים חמים

מיכל יוגורט 200 גרם 4%

בקערת מיקסר או בקערה ידנית, לשים את כל החומרים במהירות, עד לקבלת בצק אחיד ונעים, אם הבצק יבש מעט מוסיפים טיפונת מים.

אפשר להשתמש בבצק שמרים קנוי מופשר. 

מכסים, מתפיחים.

בינתיים מכינים את המילוי

מילוי:

שקית גדולה של תרד טרי/עלי זעתר טריים (ללא הגבעול)

2 בצלים סגולים פרוסים דק דק

מלח, פלפל. שחור, סומק

½ לימון סחוט

קוצצים את התרד לרצועות דקות, מערבבים עם הבצל, ממליחים, מפלפלים מוסיפים סומק ולימון ומניחים בצד ל 10 דקות להגרת הנוזלים.

לאחר מכן סוחטים את כל הנוזלים המיותרים.

בשלב זה אפשר להוסיף גם פירורי גבינה (לא חובה)

מחממים תנור ל 180 מעלות.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של 10 ס״מ,

מניחים ערימת תרד במרכז וסוגרים כמו אוזן המן (3 צלעות).

מניחים את הפטאייר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

בדכ לא מורחים את הפטאייר בביצה טרופה, אבל אפשר.

אפשר גם למרוח אותו בשמן זית

ואפשרות נוספת היא למרוח אותו בביצה טרופה עם מעט יוגורט.

אופים עד ש הפטייר שחום והריח מעלף, בערך 20-30 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הגראנולה שלי

לא מבינה אנשים שקונים מאכלים כמו גראנולה. כל כך פשוט להכין אותה. רק המחשבה שארזו את כל המוצרים הבריאים והטעימים האלה בתוך שקית פלסטיק והטביעו

מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול. בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה. במטבח היפני משתמשים בסובה. אחר כך הסתבר

קבאב פרגיות עוף טורקי

הקבאב הזה נולד מרעיון שנלקח ממסעדת “טיקה” הטורקית שנולדה ומתה מהר מדי לטעמי. שם הגישו שיפודי פרגיות עם שומן כבש. אני הוספתי לו את הצ’יפוטלה,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.