קציצות בתפו״א לימוניים מיוון

עצרתי את העולם כדי לכתוב את המתכון.

שחס וחלילה לא אשכח !!

כי אחרי הכל, אולי אינכם יודעים אבל הבלוג הזה נפתח בשבילי, ועל מנת שאשמור לעצמי את כל המתכונים שאני אוהבת, והטיולים, והצילומים והסיפורים.

במקור היוונים מבשלים את תפוחי האדמה הלימוניים שלהם עם טלה וזה מהמם.

אני ״המרתי״ לקציצות עוף ידידותיות.

גם הטכניקה מעניינת ושונה.

מה

4-5 תפוחי אדמה דזירה קלופים וחתוכים לפרוסות עבות

גרידה מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

2-3 שיני שום פרוסות

מלח, פלפל שחור גרוס

אורגאנו בנדיבות

שמן זית בנדיבות

לערבב הכל ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים מעל.

אם הם לא השחימו, כדאי להעביר לגריל למספר דקות.

בינתיים מכינים את הקציצות 

600 גרם חזה עוף או פרגית

1 בצל סגול בינוני

2-3 שיני שום קלופות

צרור פטרוזיליה קטן

מספר גבעוליי נענע (רק העלים)

מלח, פלפל, אורגאנו

ביצה אחת

1/2 כוס פירורי לחם

2 כפות שמן זית

גרידת לימון ומיץ מחצי לימון

1/2 כוס יין לבן (בשלב מאוחר יותר.

למגיקמיקס מכניסים את השום ומרסקים, מוסיפים את הבצל והירק ומרסקים מוסיפים את העוף

ומרסקים לפירורים גסים.

מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת המרכיבים, מלבד היין, יוצרים קציצות.

השלמה

כשתפוחי האדמה שחומים ומוכנים מוציאים מהתנור את התבנית, יוצקים מעל 1/2 כוס יין ומניחים בזהירות

את הקציצות בין תפוחי האדמה.

מחזירים לאפיה למשך 20 דקות ב 200 מעלות

מתעלפים.

באחריות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

קוגלהוף של שטרסבורג

אפשר לפשל בגדול עם קוגלהוף. אם לא מקפידים על מתכון מדוייק הוא יכול לצאת יבש, כמו לחם או עוגה יבשה. ואם מקפידים על כמויות מדוייקות,

לחמניות חמאה בקליעה מיוחדת

מעבר לעבודה שהבצק של הלחמניות הללו טעים להפליא, קליל וריחני הקליעה שלהן ממש יפה. להגיש לחמניה כזו לכל אורח בתחילת ארוחה חגיגית, זו מחווה מקסימה

מיני לחמניות קשר עדינות

לחמניות המיני הללו הן הצלחה כבירה. אלו לחמניות חמאה עדינות עם חלב. אפשר להכין את הבצק ולהכניס למקרר ללילה שלם, מכוסה בניילון נצמד ולמחרת לעצב,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.