תאכלס העוגה הזו נולדה משאריות: שאריות של קרם שקדים ושאריות של בצק פריך .
ברור לכם שלא זורקים שאריות משובחות כאלה.
אז מה עושים?
מכינים טארט מהיר ונמס בפה.
לקרם:
100 גרם חמאה בחום החדר
100 גרם סוכר
מעט ווניל
טיפונת מלח
2 ביצים
100 גרם אבקת שקדים
כף קמח גדושה
להקציף את הסוכר והחמאה עד שמתקבלת תערובת חלקה, להוסיף את הביצה הטרופה באיטיות ולהמשיך להקציף עד
שתיטמע כולה בתערובת.
להוסיף מעט מלח וווניל.
להוסיף את קמח השקדים ואת הקמח ולערבב היטב עד קבלת תערובת חלה.
עדיף לצנן את התערובת לפני השימוש.
לבצק:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה בחום החדר חתוכה לקוביות
125 גרם סוכר
מעט מלח
גרידה מלימון אחד
ווניל
2 ביצים שלמות
כפית אבקת אפייה
דובדבני אמרנה או דובדבנים טריים
במערבל עם וו גיטרה לערבל את הקמח ואת החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
להוסיף גרידת לימון, מלח ווניל.
להוסיף קמח ואבקת אפייה,
ערבול קצר מאוד רק עד שהתערובת נאספת ולהפסיק.
הבצק רך מאוד ודביק מאוד. זה בסדר.
לאסוף אותו לכדור לעטוף בניילוון נצמד ולמקרר לשעה בערך.
נצטרך גם :
2 כוסות תותים יפים וחתוכים לפרוסות
3-4 כפות ריבת תות שדה משובחת.
להכנת הטארט
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לשמן תבנית טארט בגודל של כ -24 ס״מ.
אפשר לרדד את הבצק על משטח מקומח היטב ולרפד את תחתית הטארט ואפשר פשוט לרפד אותה
עם הבצק, בעזרת הידיים:
תולשים בכל פעם פיסת בצק ומכסים שטח אחד של תבנית הטארט, עד שמכסים את כל פניהֿ
כולל הדפנות.
זהו.
עכשיו מורחים את ריבת התות על תחתית הבצק, ומעליו משטחים את קרם השקדים.
ֿמעל מפזרים את פרוסות התותים ואופים בערך 30-35 דקות.
מצננים ורק אז מחלצים את הטארט מהתבנית.