אורז פרסי במלוא הדרו, מבושל עם עוף רך רך רך עד שהעצמות נמסות.

אפשר לבשל את האורז ללא העוף ויתקבל תבשיל טבעוני

ואפשר לבשל את התבשיל עם בשר בקר ואז זמן הבישול מתארך (עד שהבקר רך רך)

ובכל מקרה מדובר בחגיגה אחת מטריפה, כולה בסיר אחד.

רצוי נון סטיק.

 

מה 

4 רבעי עוף מחולקים לשניים (8 חתיכות), אני אפילו מחלקת כל 1/8 ל-2 ומקבלת 16 חתיכות

3 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב מספר פעמים

2 בצלים בינוניים פרוסים דק

3-4 שיני שום קצוצות

2-3 ס״מ ג׳ינג׳ר קצוץ או 1/2 כפית טחון יבש

כף רסק עגבניות

2 מקלות קינמון, 1/2 כפית הל שלם או טחון, 1/2 כפית כורכום, 1 כפית עלי וורדים מיובשים, 1/2 כפית גרעיני כמון או כמון טחון,

מעט צ׳ילי אם אוהבים, מלח, פלפל שחור גרוס, 1/2 כפית לימון פרסי טחון,

2 כוסות מים או ציר עוף

1 כוס שעועית לוביה קטנה (עין שחורה) מושרית לילה שלם או במים רותחים 2 שעות

שמן זית

2-3 תפוחי אדמה שטופים, קלופים ופרוסים עבה (בערך 1/2 ס״מ)

איך 

בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מבשלים את האורז הבסמטי 7 דקות בדיוק, מסננים ומניחים בצד.

בסיר נון סטיק מוסיפים את חלקי העוף ומעט שמן ומטגנים להזהבה משני הצדדים. מוציאים מהסיר.

מוסיפים עוד מעט שמן ומוסיפים את הבצלים, מזהיבים מעט ומוסיפים גם את השום.

מוסיפים את התבלינים ומטגנים חצי דקה , מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד חצי דקה, מוסיפים

את המים ומרתיחים, מחזירים את העוף מוסיפים את השעועית המושרית, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות.

מסירים את המכסה ואם יש עדיין נוזלם בסיר ממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים ונותר

רק הרוטב המצומצם והסמיך.

מוציאים את התבשיל לקערה, ובאותו סיר (אין צורך לשטוף) מוסיפים עוד כ 1/2 כוס  שמן, מעט מלח, פפריקה וכורכום.

מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית ומעליו 1/3 מהאורז החצי מבושל. מקפידים למלא את החללים בין תפוחי האדמה באורז.

מעל הכל מסדרים את התבשיל ומעל התבשיל את יתרת האורז.

מעבירים ללהבה גדולה וחזקה ומטגנים בערך 5-6 דקות. המטרה לצרוב היטב את תחתית התבשיל ואת תפוחי האדמה שבה.

עושים מעין ״ארובות״ בעזרת ידית כף העץ ומעבירים את התבשיל ללהבה הכי קטנה.

מבשלים עוד כחצי שעה עד ארבעים דקות.

מכבים. ממתינים 20 דקות והופכים לצלחת הגשה גדולה.

 

הערה: מי שמעדיף עם בשר בקר, פשוט מבשל את הבקר עד שהוא רך וממשיך רגיל.

מי שרוצה תבשיל טבעוני/צמחוני, משמיט את העוף ומבשל הכל לפי ההנחיות.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול. בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה. במטבח היפני משתמשים בסובה. אחר כך הסתבר

מרק החרירה של אמא שלי

המרק המרוקאי האולטימטיבי  מה יש לומר על מרקים בארץ מוכת שמש כמו שלנו? נדמה שהמטבח הישראלי אימץ בעיקר את המרקים לימות חורף קרים ולא ממש

הבף בורגיניון של אלזס היפה

התבשיל הזה נקרא ביקאוף Baeckeoffe. את זה אכלתי באלזס. והתאהבתי. חבל אלזס היפהפה בצרפת, שנמצא על גבול גרמניה. אותו חבל ארץ, שעבר מידיים צרפתיות לידיים

מח׳מאר הפשטידה המרוקאית של אמא שלי

המח׳מאר היא אחת הפשטידות האהובות ונפוצות במטבח המרוקאי. מאוד מזכירה את הטורטילה הספרדית. אבל בזמן שהטורטילה הספרדית מכילה את כל מה שיש במקרר בערך: בשרים,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.