מרק קטניות אפגני

מתחביביי: לעקוב אחרי מאמות ברחבי היוטיוב, והפעם מאפגניסטן.

מרק קטניות עשיר ונפלא עם ארומות מטורפות של אסיה, טיפת לימון וכוסברה.

מרק שהוא ארוחה אחת מלאה בסיר. אפילו טבעונית.

מה

בצל בינוני קצוץ

3-4 שיני שום קצוצות

מעט ג׳ינג׳ר מרוסק

שמן זית

מלח, פלפל

כף גדושה רסק עגבניות

פפריקה, כורכום, כמון, כוסברה יבשה (אני השתמשתי בזרעים אפשר גם טחון)

2 כוסות מסוגי שעועית מבושלים ורכים (אדומה, לבנה, שחורה, לוביה, איטלקית, כל שעועית שאוהבים)

1 כוס חומוס מבושל

1/3 מכל אחד: עדשים חומות, עדשי מונג ועדשים כתומים 1/3 כוס אורז עגול

2 ליטר מים רותחים או מרק עוף

12 משמשים יבשים קצוצים

חצי צרור כוסברה קצץ

מיץ לימון לפי הטעם

איך 

בסיר רחב להוסיף מעט שמן זית ובצל ולטגן עד שמזהיב, להוסיף שום ולטגן עוד דקה, להוסיף כף רסק עגבניות ולטגן עוד 20 שניות.

להוסיף תבלינים מלבד המלח ולערבב.

להוסיף את הקטניות המבושלות ואת העדשים,ֿ

להוסיף את הנוזלים, להרתיח, להנמיך ולכסות כחצי שעה.

להוסיף את המשמשים ולבשל עוד 20 דקות.

להוסיף מיץ מלימון וכוסברה טרייה.

להתעלף

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ירכי עוף סטייל קוריאה

מה  4 ירכי עוף ללא העצם (פרגיות) כדאי לכם עם העור מעט מלח ופלפל כפית שמן זית לתבל ולהניח לעשר דקות. להכין את התיבול 2

מיני כווארי בגזר וקינמון

בעצם את התבשיל הזה מכינים גם עם קוביות בקר ויש מתכון בבלוג. המתכון כאן:  קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי  ואפשר להכין את התבשיל הנפלא הזה

קבב אפגני משגע במחבת

מה עושה אותו אפגני? התבלינים, העסיסיות, האווריריות שמשיגים בעזרת סודה לשתיה ופחות עם שומן. נכון על גחלים זה יהיה עוד יותר נפלא, אבל בצוק העיתים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.