מרק קטניות אפגני

מתחביביי: לעקוב אחרי מאמות ברחבי היוטיוב, והפעם מאפגניסטן.

מרק קטניות עשיר ונפלא עם ארומות מטורפות של אסיה, טיפת לימון וכוסברה.

מרק שהוא ארוחה אחת מלאה בסיר. אפילו טבעונית.

מה

בצל בינוני קצוץ

3-4 שיני שום קצוצות

מעט ג׳ינג׳ר מרוסק

שמן זית

מלח, פלפל

כף גדושה רסק עגבניות

פפריקה, כורכום, כמון, כוסברה יבשה (אני השתמשתי בזרעים אפשר גם טחון)

2 כוסות מסוגי שעועית מבושלים ורכים (אדומה, לבנה, שחורה, לוביה, איטלקית, כל שעועית שאוהבים)

1 כוס חומוס מבושל

1/3 מכל אחד: עדשים חומות, עדשי מונג ועדשים כתומים 1/3 כוס אורז עגול

2 ליטר מים רותחים או מרק עוף

12 משמשים יבשים קצוצים

חצי צרור כוסברה קצץ

מיץ לימון לפי הטעם

איך 

בסיר רחב להוסיף מעט שמן זית ובצל ולטגן עד שמזהיב, להוסיף שום ולטגן עוד דקה, להוסיף כף רסק עגבניות ולטגן עוד 20 שניות.

להוסיף תבלינים מלבד המלח ולערבב.

להוסיף את הקטניות המבושלות ואת העדשים,ֿ

להוסיף את הנוזלים, להרתיח, להנמיך ולכסות כחצי שעה.

להוסיף את המשמשים ולבשל עוד 20 דקות.

להוסיף מיץ מלימון וכוסברה טרייה.

להתעלף

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

תפוחי האדמה של הסטון

ראיתי בטיקטוק את הסרטונים להכנת תפוחי האדמה הנפלאים הללו וצחקתי נורא. מי שהמציא את הפטנט הגאוני הזה הוא לא אחר מהשף הבריטי המצחיק, המשוגע, היצירתי

סיר פרסי שמח

אורז פרסי במלוא הדרו, מבושל עם עוף רך רך רך עד שהעצמות נמסות. אפשר לבשל את האורז ללא העוף ויתקבל תבשיל טבעוני ואפשר לבשל את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.