מרק דושפרה (כיסוני בקר) בוכרי

דושפרה זה הטורטולוני האיטלקי. כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ושוחים במרק צח ונפלא.

אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית.

בצק הטורטוליני/דושפרה נמכר חתוך ומוכן למילוי, עגול או מרובע, ומכינים אותו מקמח ומים.

כל שנותר הוא למלא את עיגולי הבצק במילוי אהוב ולזרוק למים או לרוטב.

למרק הדושפרה הבוכרי, שלמדתי מדודתי האהובה, שהיתה נשואה לבוכרי, מוסיפים את הדושפרה והוא מבוסס

על ציר בקר טעים וצח ותועפות כוסברה טרייה.

(בכל מקרה מתכון לעיגולי הבצק של הדושפה בהמשך)

למרק

200 גרם בשר בקר חתוך לקוביות זעירות (אפשר לוותר)

3-4 עצמות בקר (לא הכרחי אבל מוסיף טעם)

1 בצל גדול קלוף חתוך לשניים

2 גבעולי סלרי שטופים קצוצים גס

1 גזר גדול שטוף חתוך גס

3 שיני שום אפשרי עם הקליפה

מעט שמן זית

1.5 ליטרים מים רותחים או ציר עוף

מלח, מעט פלפל שחור

בסיר גדול מוסיפים מעט שמן זית ומוסיפים את קוביות הבקר ועצמות הבקר, מטגנים עד שהבשרים שחומים מאוד.

מנמיכים ומוסיפים את הירקות מטגנים עוד 3-4 דקות ומוסיפים את המים הרותחים.

מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים עד שקוביות הבקר הקטנות רכות.

במשך הרתיחה כדאי ורצוי להוציא את הקצף שעל פני הציר ולזרוק אותו.

שולפים מהמרק את העצמות והירקות, משאירים במרק רק את קוביות הבקר (אפשר גם את הירקות למי שממש רוצה)

לדושפרה

20 עיגולי בצק מוכנים או מכינים לבד (בהמשך)

100 גרם בשר בקר טחון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 בצל לבן מגורר או קצוץ דק

מלח, פלפל שחור

לבצק

1.5 כוסות קמח

1 ביצה

מעט מים

לשים היטב את כל החומרים ומניחים את הבצק בצד למנוחה של רבע שעה בערך.

מרדדים על משטח מקומח לעלה דקיק וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 8 ס״מ.

מניחים בתוך כל עיגול מעט מתערובת הבשר וסוגרים את הדושפרה. לא חייבים בצורת טורטוליני אפשר גם לחצי עיגול.

כשהמרק מוכן, משליכים בעדינות את הדושפרה למרק ומרתיחים בערך 10 דקות על להבה נמוכה.

בהגשה מוסיפים המון כוסברה קצוצה ועוד פלפל שחור גרוס.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קנלוני כרישה

טוב זה מתכון משוגע. קצת התעסקות אבל משו משו. וגם נורא יפה וחגיגי. מה כרישה טרייה 300 גרם בקר טחון (או עוף או הודו) מלח,

קציצות פרגית עוף וחצילים

תשמעו סיפור: אני גרה בבניין שהוא בניין “כמו של פעם”. יש לנו דף פייסבוק משותף ואנחנו מחליפים, דעות, רעיונות, עזרה הדדית וגם מבלים ביחד בחצר

כרעי עוף בחומוס ופלפל יבש

כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור, חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד, פלפלים מרוקאיים לוהטים והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי. הכי מרוקו עכשיו. חשוב

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.