אין בעולם משו קל להכנה יותר מסביצ׳ה או דג פרוס עם כל מיני…..

בעצם מדובר בסלט חתוך גס, מהיר יחסית, מתובל בלימון בעיקר או חומץ,  בדרך כלל עם בצלים חתוכים וכוסברה.

זה מאכל שמגיע מדרום אמריקה בעיקר.

אבל הסביצ׳ה כבר מזמן עזב את תחומי הלימון, הבצל והכוסברה והיום הוא לובש טעמים שונים.

אפשר לפלט את הדג לפיסות קטנות, או קוביות ובעצם להניח עליו כל מה שאוהבים:

פירות, ירקות, אגוזים קלויים שונים, יוגורט, גבינות, ירוקים החל מנענע, בצל ירוק, ארוגולה, שמיר, כוסברה וכל ירק שאוהבים.

אבל בסוף בסוף….

את כולם חייבים לתבל במשהו ש״יבשל״ את הסביצ׳ה והמשהו הזה חייב להיות חומצי: חומץ כלשהו או לימון.

כדאי להוסיף גם שמן כלשהו ולערבב.

מניחים בצד למספר דקות וזה אלוהי.

אפשר להכין סביצ׳ה כללי על צלחת גדולה ואפשר להכין מנות אישיות.

הפעם הכנתי סביצ׳ה עם הדרים ונקטרינות, מעין סביצ׳ה של חורף.

מה 

200 גרם דג ים לבן כלשהו ללא עור ועצמות פרוס לפיסות קטנות (מוסר ים, לברק, דניס, כל מה שאוהבים)

מפזרים את הפיסות על צלחת גדולה בשכבה אחת.

מעל מפזרים קוביות של :

לימונים ותפוזים מפולטים

גרגרי רימון

כוסברה קצוצה

נקטרינה כתומה ועסיסית וקלופה

בצל שאלוטס קצוץ (או בצל אדום)

עגבניות שרי חצויות בצבעים שונים

טבעות צילי אדום חריף.

אפשר גם לפזר ביצי שליו חתוכות

עד כאן אפשר להכין, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר.

לפי ההגשה להזליף מעל את הרוטב:

1/2 לימון סחוט

2 כפות שמן זית

מעט מלח

מעט פלפל שחור

היה קשה?

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קוגלהוף של שטרסבורג

אפשר לפשל בגדול עם קוגלהוף. אם לא מקפידים על מתכון מדוייק הוא יכול לצאת יבש, כמו לחם או עוגה יבשה. ואם מקפידים על כמויות מדוייקות,

מנהטן – ניו יורק סיטי

סוערת, מתחדשת, מעניינת, הסטורית וטעימה. השכונה המזרחית, למטה במנהטן, זו שנמצאת ממש מול ברוקלין ואליה הגיעו המהגרים הראשונים מאירופה. האמריקאים קוראים לה lower east side manhattan.

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

עוף בגריל בסיר ברזל כבד

מכירים את העוף בגריל? השחום הטעים הזה שהעור שלו מתפצח והטעם שלנו נהדר? יש לי פה בבלוג עוף קיץ מפרובאנס….. הנה המתכון. עוף קיץ מפרובאנס

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.