לא אשמור לעצמי את המתכון המופלא הזה, אגלה אותו לכל העולם
כי אני התעלפתי עליו.
כמי שחובבת פחממות ומאפים צרפתיים מעודנים, מיד כשהגיע אליי המתכון אצתי-רצתי
למטבח והכנתי אותו בשינויים קלים.
הסוד הגדול פה שאפשר לקנות היום קרם פטיסייר מוכן (אם כי אני משוגעת ומכינה אותו בעצמי).
מה
לקרם הפטסייר
1.5 כוסות חלב
2 חלמונים
2 כפות קורנפלור
5-6 כפות סוכר
ווניל
מחממים את החלב בקלחת, בינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר והווניל במטרפה,מוסיפים את הקורנפלור וטורפים לתערובת חלקה.
כשהחלב רותח שופכים חצי ממנו במהירות לתוך החלמונים וטורפים היטב, מוסיפים את יתרת החלב החם וטורפים, מעבירים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל תוך כדי טריפה. תוך דקותיים או שלוש התערובת מסמיכה ומתעבה עד שרואים ממש את סימני המטרפה בתוך הקרם. זה הזמן להוריד מהאש, להוסיף ווניל ולערבב, להעביר לקערה ומיד לכסות את פני הקרם בניילון נצמד.
מעבירים לקירור.
לבצק
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
ביצה אחת
בערך 1/2 כוס חלב חמים (שופכים בהדרגתיות ולפי הצורך)
50 גרם חמאה מומסת
מעט מלח
כפית שמרים יבשים
לאפייה
3-4 כפות דובדבנים משומרים (אמרנה או אחרים)
חלמון +מעט חלב למריחה
שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצה והמלח בקערת מערבל ומערבלים, מוסיפים באיטיות את החלב החם ואת החמאה. מערבלים במשך 5-6 דקות עד שהבצק הומגוני. הבצק צריך להיות דביק מעט וזה בסדר. מניחים בצד לתפיחה או במקרר ללילה.
מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק ומורחים מעליו את קרם הפטיסייר.
מפזרים את הדובדבנים ומגלגלים בזהירות את לגליל אחד ארוך.
מחממים תנור ל-180.
חותכים בסכין חדה פרוסות בעובי של כ-2 ס״מ ומניחים בתבנית אפייה על נייר אפייה במרחקים של כ -3 ס״מ כיוון שהבריוש תופח.
מתפיחים.
מורחים בחלמון הטרוף ואופים בערך 20-25 דקות עד שהמאפה שחום מאוד והריח בבית מטריף את החושים.