דייסת האורז המתוקה של אמא שלי

לפתע פתאום בבית מלון בבודפשט דייסת אורז מתוקה.

הקערות והסלסלות והמדפים העמוסים במאפים ריחניים, סוגי ביצים ונקניקים וגבינות, וירקות וערימות של עוגות הונגריות – ודבר לא מעניין אותי.

רק דייסת האורז.

שתי קערות חמות ומתוקות והן התערבבו בדמעות המלוחות.

דייסה של אמא שמחזירה אותי לילדות.

בקלחת אלומיניום גדולה עם ידית עץ ולולאה בקצה, אותה היתה תולה לאחר שקירצפה אותה היטב.

תמיד אכלנו אותה חמה. חמה ומתוקה. בעיקר בערבי החורף הקרים.

מה

2 כוסות מים

2 כוסות חלב

6 כפות גדושות של אורז עגול ועמילני (כמו לריזוטו)

25 גרם חמאה בחום החדר

איך 

לא שוטפים את האורז.

בקלחת נוחה מוסיפים את המים ומחצית מהאורז.

מרתיחים, מנמיכים ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות.

לאחר 15 דקות מוסיפים את יתרת האורז ואת החלב וממשיכים לבשל עוד כ25 דקות.

הסיבוב הראשון של האורז כמעט נמעך ועכשיו הוא רך רך וסבב האורז השני עדיין שומר על נגיסות.

וזה נפלא ביחד.

אם המים נספגו אפשר להוסיף עוד מעט חלב או מים.

לקראת הסוף מוסיפים חמאה קרה. מערבבים עד שהיא נמסה.

יוצקים לקערה וזה הזמן לתבל:ֿ

אפשר להוסיף צימוקים, קינמון ומעט דבש.

אפשר להוסיף קקאו וסוכר.

אפשר להוסיף סוכר וקינמון

אני תיבלתי בדובדבני אמרנה, צימוקים, קינמון ודבש.

והתעלפתי.

אפשר גם להוסיף קוביות שוקולד ומעט סוכר ולהמיס הכל.

ואפשר קוביות פירות טריים ומייפל.

הכל הולך על הלבן המופלא הזה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט סלמון

מסתבר שהישראלים מתים על סלמון. זה דג מספר אחד בישראל.ֿ מצחיק שהדג הזה, שגדל דרך קבע בנהרות קרים, התנחל בלבבות ובקיבות של אחת המדינות החמות

לחמניית קרוואסון הונגרי מפתיעה

לא יודעת איך שכחתי מהלחמניות המיוחדות הללו. אכלתי אותן בארוחת הבוקר במלון בבודפשט וההפתעה היתה גמורה: מלוחות, עם קימל מעל ומכילות: פירה תפוחי אדמה והן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.