ארוחת דגים וירקות מהירה וקלה

קונים דג, קולפים ירקות, מערבבים, מכניסים לתנור, אופים

ועפים על ארוחה טעימה, קלילה ובריאה.

מעט טחינה מעל המאפה, או ליד, כוס יין ולחם טוב.

מי צריך יותר מזה?

מה

1 ק״ג פילה דג אני בחרתי בפלמידה

3-4 תפוחי אדמה פרוסים דק

3-4 עגבניות אדומות פרוסות דג

3-4 שיני שום פרוסים דק

1 פלפל חריף פרוס דק

1 לימון צהוב שטוף ומקורצף פרוס דק

2 כפות צלפים בחומץ או במלח

8-10 זיתים שחורים מגולענים

ענפי טימין

ענפיי כוסברה

ענפי לימונית

מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית

פפריקה באסקית (אם אין רגילה)

אורגאנו

הירקות

מחממים תנור ל- 200  מעלות.

בתבנית המותאמת לתנור מוסיפים את תפוחי האדמה, הלימונים, העגבניות, פלפל חריף והשום, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומערבבים היטב.

ממסדרים יפה את הירקות, מפזרים את הצלפים והזיתים השחורים ומכסים בנייר כסף.

אופים כעשרים דקות או עד שהירקות רכים.

בינתיים חותכים את הדג לקוביות בגודל של 5-6 ס״מ ומתבלים אותן בשמן זית, מלח, פלפל, אורגאנו ומעט פפריקה.

מוציאים את תבנית הירקות מהתנור.ומעבירים למצב של גריל בטמפרטורה הגבוהה ביותר בתנור.

מפזרים מעל הירקות  את קוביות הדג ומעליהם מוסיפים את ענפי הכוסברה, טימין ולימונית.

ואופים כ-7 דקות (או לפי גודל קוביות הדגים) בגריל החם.

מוציאים ומתעלפים.

אופציונלי: לאחר הצליה לזלוף טחינה מעל. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

מי מפחד מאיסטנבול?

איסטנבול זו אהבה. אבל תמיד עם קצת פחד בלב. בכל זאת, העיר הגדולה הזו חוותה בשנים האחרונות מכות טרור מטורפות. מסתובבים פה עירקים וסורים ואיראנים…

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.