חמוסטה קציצות בסיר אחד

הסיר הזה מגיע מסיר הקובה חמוסטה, הורדתי את הקובה והפכתי אותה לקציצה, הוספתי חומוס רך ונמס בפה

וקיבלתי מנה עיקרית טעימה ומהירת הכנה.

הקציצות ארומטיות ועוקצניות, המרק חמצמץ והלימון הפרסי מעיף את כל הסיר לטעמים נפלאים.

מה

לקציצות

1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי (אפשרי עוף ואפשרי לערבב)

כוס קצוצה פטרוזיליה

כוס קצוצה כוסברה

כמון טחון

גרגרי כוסברה טחונים

לימון פרסי טחון או גרידת לימון טרי

מלח, פלפל שחור

כף שמן זית

2-3 שיני שום כתושות

ביצה קטנה

1/4 כוס פירורי לחם

1 בצל בינוני קצוץ או מגורר

מערבבים את הכל ומניחים בצד.

למרק

2 בצלים גדולים פרוסים דק

3-4 שיני שום פרוסות

שמן זית

מלח, פלפלֿ

מעט כורכום

4-5 לימונים פרסיים

מיץ לימון טרי מ- 2-3 לימונים (אם אין לימון פרסי מגדילים את כמות הלימון הסחוט)

3-4 קישואים קטנים וטריים חתוכים לארבע לאורך

2 חבילות מנגולד שטופות היטב קצוצות גס מאוד

חבילת פטרוזיליה קצוצה גס

צרור שלם של בצל ירוק שטוף וחתוך לרצועות גסות

שקית גדולה של תרד שטוף

2 כוסות חומוס מבושל ורך

2 ליטר ציר עוף או מים רותחים

איך

בסיר רחב ונוח מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים שניות בודדות.

מוסיפים את המנגולד, הפטרוזיליה והבצל הירוק, בוזקים מעט מלח ומכסים את הסיר. מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה.

שוברים את הלימון הפרסי או מנקבים אותו בסכין חדה ומוסיפים למרק, מוסיפים את החומוס, המרק, התבלינים ומיץ הלימון ומבשלים עוד 10 דקות.

בינתיים יוצרים קציצות מאורכות או עגולות, ומוסיפים לרוטב בזהירות. לא נוגעים בקציצות.

מרתיחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה.

טועמים ומתקנים תיבול, הטעם צריך להיות חמצמץ.

מוסיפים את הקישואים ומבשלים עוד כ-10 דקות.

מוסיפים את התרד ומבשלים עוד 2-3 דקות.

אפשרי לאכול אותו כמרק או כתבשיל קדירה ואפשר להוסיף אותו מעל לאורז לבן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

רבקה – אמא שלי

אמא שלי שתפרה לי תחפושות, שמלות מלמלה ושמלות היריון. שגילגלה עוגיות שקדים עגולות, מדוייקות וטעימות להפליא. שלימדה אותי להבריש חלמון מעל חלה תפוחה, אוורירית ומושלמת.

עוף והודו זה סיפור אהבה

תאכלס אצלינו בבית אוכלים הרבה עוף. אנחנו לא שונים מהישראלי הממוצע. בישראל אוכלים בממוצע עוף יותר מכל מקום אחר בעולם, כך פורסם. בכל אופן העוף

סלסת פיסטוקים נפלאה

הבשר פה הוא רק תירוץ כי הוא חייב לשמש תפאורה לסלסת הפיסטוקים הנפלאה, נפלאה הזו. בעצם, היא מתאימה לכל דבר: לפסטה, לדגים צלויים, לסטייקים, על

קובלר פירות יער משגע

קובלר הוא קינוח מפורסם שנולד בקולוניות הבריטיות והוא האח האלגנטי של הקראמבל. בעוד שאת הקראמבל מכינים על ידי ערבוב רשלני של המרכיבים, את הקובלר צריך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.