משוגע. ֿ

חמצמצ במידה, מתוק במידה, קל להכנה פשוט נפלא.

ולמי שמתעצל או אצה לו הדרך, אפשר פשוט לקנות בצק פריך מוכן, להפשיר ולהכין את הפאי המופלא הזה.

מה

חבילת בצק פריך מוכן (בהמשך מתכון לבצק פריך ביתי)

6 ביצים בינוניות שלמות

4 לימונים בינוניים מיץ + הגרידה שלהם

1 כוס סוכר (מי שאוהב מאוד מתוק מוזמן להוסיף עוד)

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

איך 

לחמם תנור ל- 180 מעלות.

להניח את הבצק המרודד על תבנית פאי 22-24, להדק את הבצק לתחתית ולדפנות. לפרוש מעל נייר אפייה ומעליו

״משקולת״ חומוס, שעועית או אורז (זה נקרא אפייה עוורת והיא חיונית לאפיה חלקית על מנת שתחתית הפיא לא תתרומם).

אופים 15 דקות.

מוציאים מהתנור, מוציאים בזהירות את הנייר ואת ה״משקולת״.

בינתיים שהבצק נאפה מכינים את המילוי.

מילוי 

מעל לבן מארי (סיר עם מים רותחים) מניחים קערה ובה הביצים, סוכר, מיץ הלימון וגרידת הלימון וטורפים בזריזות וללא הפסקה את התערובת בערך 5 דקות. התערובת מתקשה ומתעבה עד שמתקבל קרם צהבהב יציב.

מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, טורפים אותה לתוך התערובת עד שהתערובת חלקה לגמרי.

מוציאים את הקלתית מהתנור, מוסיפים את התערובת ואופים שוב כ 20-25 דקות.

מוציאים ומצננים.

לא חיוני אבל טעים ויפה – המרנג

3-4 חלבונים

1/2 כוס סוכר

מעל לבן מארי מקציפים את החלבונים והסוכר עד שהקצף קשה ויציב.

מזליפים מעל הפאי וחורכים עם ברנר או מתחת לגריל מחומם מראש דקה או שתיים.

לבצק הטארט 

250 גרם קמח

125 גרם חמאה בחום החדר חתוכה לקוביות

125 גרם סוכר

מעט מלח

גרידה מלימון אחד

ווניל

2 ביצים שלמות

במערבל עם וו גיטרה לערבל את הקמח ואת החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית.

להוסיף גרידת לימון, מלח ווניל.

להוסיף קמח.

ערבול קצר מאוד רק עד שהתערובת נאספת ולהפסיק.

הבצק רך מאוד ודביק מאוד. זה בסדר.

לאסוף אותו לכדור לעטוף בניילוון נצמד ולמקרר לשעה בערך.

לרדד לעיגול דק ולהמשיך את התהליך.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת גבינה הורסת במיוחד

טוב, עוגות גבינה הן מהעוגות האהובות עליי בעולם כולו. האהובה עליי ביותר היא הבסקית שמכינים אותה בדקה וחצי ומתעלפים עליה. כשאני מכינה את הבאסקית אני

מרק שעועית של פועלים

המרק העשיר הזה הוא ארוחה שלמה בצלחת. בעיקר כשיורד גשם זלעפות בחוץ, עם כוס יין ולחם כפרי לא צריך כלום. כלום. טוב, אולי כמו במסעדות

בורק בשר טורקי מנצח

הטורקים הם אלופי העולם במאפים, בבצקים, בפחממות. כל מה שיוצא מהטאבונים שלהם, מהמחבתות ומהסירים מטריף את הדעת. הבורק הוא משפחה גדולה של מאפים שאנחנו קוראים

לחמניות תלישה במילוי בשר ארומטי

מאפה התלישה הזה הוא ממש כיפי. מכינים לחמניות ממולאות, מסדרים בתוך תבנית מרובעת, עגולה או תבנית סבתא (אפשר גם חד פעמית). מעמיסים הכל בתוך מגישים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.