טארט לימון משוגע

משוגע. ֿ

חמצמצ במידה, מתוק במידה, קל להכנה פשוט נפלא.

ולמי שמתעצל או אצה לו הדרך, אפשר פשוט לקנות בצק פריך מוכן, להפשיר ולהכין את הפאי המופלא הזה.

מה

חבילת בצק פריך מוכן (בהמשך מתכון לבצק פריך ביתי)

6 ביצים בינוניות שלמות

4 לימונים בינוניים מיץ + הגרידה שלהם

1 כוס סוכר (מי שאוהב מאוד מתוק מוזמן להוסיף עוד)

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

איך 

לחמם תנור ל- 180 מעלות.

להניח את הבצק המרודד על תבנית פאי 22-24, להדק את הבצק לתחתית ולדפנות. לפרוש מעל נייר אפייה ומעליו

״משקולת״ חומוס, שעועית או אורז (זה נקרא אפייה עוורת והיא חיונית לאפיה חלקית על מנת שתחתית הפיא לא תתרומם).

אופים 15 דקות.

מוציאים מהתנור, מוציאים בזהירות את הנייר ואת ה״משקולת״.

בינתיים שהבצק נאפה מכינים את המילוי.

מילוי 

מעל לבן מארי (סיר עם מים רותחים) מניחים קערה ובה הביצים, סוכר, מיץ הלימון וגרידת הלימון וטורפים בזריזות וללא הפסקה את התערובת בערך 5 דקות. התערובת מתקשה ומתעבה עד שמתקבל קרם צהבהב יציב.

מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, טורפים אותה לתוך התערובת עד שהתערובת חלקה לגמרי.

מוציאים את הקלתית מהתנור, מוסיפים את התערובת ואופים שוב כ 20-25 דקות.

מוציאים ומצננים.

לא חיוני אבל טעים ויפה – המרנג

3-4 חלבונים

1/2 כוס סוכר

מעל לבן מארי מקציפים את החלבונים והסוכר עד שהקצף קשה ויציב.

מזליפים מעל הפאי וחורכים עם ברנר או מתחת לגריל מחומם מראש דקה או שתיים.

לבצק הטארט 

250 גרם קמח

125 גרם חמאה בחום החדר חתוכה לקוביות

125 גרם סוכר

מעט מלח

גרידה מלימון אחד

ווניל

2 ביצים שלמות

במערבל עם וו גיטרה לערבל את הקמח ואת החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית.

להוסיף גרידת לימון, מלח ווניל.

להוסיף קמח.

ערבול קצר מאוד רק עד שהתערובת נאספת ולהפסיק.

הבצק רך מאוד ודביק מאוד. זה בסדר.

לאסוף אותו לכדור לעטוף בניילוון נצמד ולמקרר לשעה בערך.

לרדד לעיגול דק ולהמשיך את התהליך.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שעועית ברוקלין

שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה שלא שכחנו ממנה מאז. אז כשבא לי משהו מהיר ומיוחד,

ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות. מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ. הכי טעים לאפות עם

קרוקט איטלקי עם טונה וריקוטה

זה פשוט טעים !ֿ קרוקט, שמכינים מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. ספלאש של לימון. וואו.  לפורטוגזים ולספרדים יש קרוקטים שהם עושים מבשמל ומוסיפים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.