סלט סלמון מעושן מטריף

משוגעת על הסלט הנפלא הזה. משוגעת.

אני מודה שאני משוגעת עליו בעיקר בגלל שאני מעשנת את הסלמון שלי לעצמי.

אבל כל סלמון מעושן קנוי יעשה את העבודה באופן נפלא לחלוטין.

אין לכם מושג איך האורחים שלי מתעלפים עליו. הוא כל כך יפה, וצבעוני, וקליל והכי הכי ישראלי, למרות שבטעם הוא הכי הכי רוסי : תפוחי אדמה, דגים מעושנים ורוטב שמנת 🙂

וקל להכנה. בפרט אם קונים את הסלמון המעושן.

הוא מתאים לכל דקה משעות היום: לארוחת בוקר, לבראנצ׳ חגיגי, למנה ראשונה בארוחת ערב או לארוחה חגיגית.

יאללה, נצא לדרך.

מה 

4 נתחי סלמון מעושן ביתי או קנוי בינוניים

6 תפוחי אדמה קטנים מבושלים ומצוננים

10-15 עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים לאורך

1/2 בצל סגול קטן פרוס דק דק דק

2 כוסות עלים לסלט מעורבים

צ׳ילי אדום פרוס דק דק

מלפפון ירוק קלוף חצוי לאורך ומנוקה מהפנים פרוס לחצאי ירח דק דק

2 כפות צלפים בחומץ

מעט שמיר לקישוט

לרוטב

מיכל שמנת חמוצה שמנה מאוד

1 כף גדושה מיונז משובח

כפית קטנה חרדל

חצי לימון סחוט

2 כפות מים קרים

מלח, פלפל

איך

פשוט מאוד.

רצוי על צלחת יפה לפזר את עלי הסלט ומעליהם לפזר באופן אסטטי ויפה את הירקות בשכבות שכל אחד מהם יציץ ויתרום את הצבעוניות שלו למנה.

מעל לפזר את חתיכות הסלמון המעושן באופן אחיד ויפה ואת הצלפים.

לערבב את הרוטב ולצקת ״גבעות״ קטנות של רוטב בין הירקות.

לקשט מעל בעלי שמיר עדינים.

לצרוח מאושר.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות דגים של פאני

מאז שעברנו ליפו, עלו באופן  ניכר מספר ארוחות הערב שכוללות דגים. דגי ים. בין המתכונים האהובים עלינו הוא קציצות דגים (או קבאב דגים). בעיניי, ההבדל  הבסיסי,

פיצה איטלקית מהירה במחבת Pizza veloce

וולוצ׳ה. מהר. באיטלקית. פיצה וולוצ׳ה מהירה במחבת. יש חיה כזאת. והיא אופיינית לצפון איטליה איזור טורינו. הפיצה שם עבה הרבה יותר מהפיצה הנפוליטאנית הנפלאה שאותה

פסטה פסטו

כפי שאין צורך להציג את הפסטה, כך אין צורך להציג את הפסטה פסטו. רק לדעת שהפסטו מגיע מאזור ליגוריה, שהוא אחד מ-20 המחוזות של איטליה

מדלין – נסיכת העוגיות הצרפתיות

המדלין היא נסיכה מפונקת. נסיכה צרפתיה. הסוד הוא בהשחמה הנכונה של החמאה ובאפייה המדוייקת. במיוחד חשוב זמן האפייה המדוייק. דקה אחת יותר מהנדרש – והמדלין

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.