נורא כיף להכין ממרחים בבית.

גם טעים יותר, גם טבעי יותר וגם ….זול יותר.

אבל הכי כיף שזה זמין.

תמיד כשבא לי הירקות בהישג יד והופ..יש לי כל ממרח שבא לי.

ממרח פלפלים קלויים

2 פלפלים אדומיים

1 שן שום קלופה

כף חומץ

מלח, פלפל

מעט צ׳ילי

2 כפות שמן זית

קולים את הפלפלים, מקלפים ומסלקים את הגרעינים.

מכניסים למג׳מיקס ומרסקים.

טועמים מתקנים תיבול וזהו.

קל הא?

ממרח עגבניות מיובשות

כוס כוס עגבניות מיובשות

1 שן שום גדולה קלופה

מלח, פלפל

1 כף חומץ בן יין

3 כפות שמן זית

אם העגבניות שרו בתוך תחמיץ או שמן מסננים אם העגבניות יבשות ממש כדאי לשפוך עליהן מים רותחים ולהמתין כשעה.

לסנן.

להוסיף את כל המרכיבים למג׳ימיקס.

שוב לרסק, לטעום ולתקן תיבול.

ממרח ארטישוק איטלקי

1 צנצנת ארטישוק איטלקי כבוש

1 שן שום גדולה וקלופה

מעט צ׳ילי

2 כפות שמן זית

מעט מיץ לימון

חצי כף טימין קצוץ

מסננים את תכולת הצנצנת ומשאירים 2-3 כפות מהנוזל שלה.

מעבירים הכל למגימיקס ומרסקים.

טועמים, מתקנים תיבול וזהו.

ממרח זיתים – טפנד

זה אחד הממרחים הכי אהובים עליי בעולם וגם אותו להכין זה קלי קלוטו.

אפשר להכינו מזיתים ירוקים ואפשר מזיתים שחורים.

במקור מוסיפים לו אנשובי, אבל מי שלא אוהב – לא צריך.

מה

כוס זיתים שחורים או ירוקים מגולענים, שחורים עדיפות לקלמטה

2-3 פילטים אנשובי

פלפל שחור

מעט צ׳ילי

מעט מיץ לימון

2-3 כפות שמן זית

מעט רוזמרין או טימין

להכניס את הכל למגי׳מיקס, לרסק היטב, לטעום ולתקן תיבול.

את כל הממרחים יש להכניס לצנצנות עדיף לזכוכית ולאכסן במקרר. 

בצילום ממרח ארטישוק ירושלמי וממרח פלפלים אדומים. 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אנטיפסטי – ירקות קלויים איטלקים

נהוג אצלינו בארץ לכנות את הירקות הקלויים הללו אנטיפסטי. אבל אנטיפסטי באיטליה זה כל מה שבא לפני הפסטה. זה יכול להיות: בשרים קרים, דגים, ירקות,

קישואים צרובים ביוגורט צונן

קישואים כבר כתבתי בעבר, הם ירק שלא מוערך דיו. נכון הוא חיוור ומיימי ולא ממש סכסי, אבל יש מליון דרכים להפוך אותו לטעים ומרענן, בעיקר

מרק קטניות אפגני

מתחביביי: לעקוב אחרי מאמות ברחבי היוטיוב, והפעם מאפגניסטן. מרק קטניות עשיר ונפלא עם ארומות מטורפות של אסיה, טיפת לימון וכוסברה. מרק שהוא ארוחה אחת מלאה

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.