מוס שוקולד צרפתי עם מלח

מוס שוקולד צרפתי מלוח.

תאכלס זה מוס שוקולד קלאסי, טעים ועשיר שהוספתי לו מלח.

מי שמסתייג מהמליחות (חבל, מדובר בטעם מעניין ואחר), יכול פשוט להשמיט את המלח ומתקבל מוס שוקולד נפלא.

אני אוהבת להוסיף מעל בוטנים מלוחים מקורמלים (מתכון בהמשך).

מה 

1/3 כוס שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר

מעט מלח ים

6 חלבונים

3.5 כפיות סוכר

2 חלמונים

איך 

ממיסים את השוקולד על אדים או במיקרוגל, בעדינות ובזהירות שלא יישרף.

בינתיים מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר ואחר כך את השמנת המתוקה בשתי קערות נפרדות.

מורידים את השוקולד מהאש מוסיפים את המלח ומצננים 5 דקות.

לתוך השוקולד מערבבים בעדינות 1/3 מקצף הביצים.ֿ

מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים וטורפים אותם היטב לתערובת חלקה.

ממשיכים ומוסיפים בזהירות את יתר קצף הביצים ואת השמנת המתוקה לתוך השוקולד ומערבבים בעדינות.

מעבירים לכלי הגשה גדול או לכלים קטנים ומצננים במקרר לפחות 6 שעות.

בוטנים מקורמלים מלוחים

2 כוסות בוטנים קלופים מלוחים

3/4 כוס סוכר

משמנים נייר אפייה ומניחים מעל תבנית אפייה, שמים בצד.

במחבת על להבה בינונית מפזרים את הסוכר ולא נוגעים עד שהוא הופך לקרמל. זהירות זה חם מאוד !!

מוסיפים את הבוטנים ומערבבים בעדינות ובזהירות כדקה.

שופכים בזהירות את הבוטנים המקורמלים על נייר האפייה המשומן ומניחים להצטנן.

שוברים בידיים את את קרמל הבוטנים לחתיכות גדולות ומעבירים למג׳ימיקס. מרסקים ריסוק מבוקר לפירורים גסים.

אם אין מג׳ימיקס מעבירים את שברי הבוטנים לשקית ניילון ובעזרת פטיש או מערוך דופקים על הבוטנים לשברים קטנים.

מפזרים מעל מוס השוקולד.

מ ת ע ל פ י ם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מז׳ואיז׳ין סרדינים מחותנים

סרדינים מחותנים הם אחת המנות הכי מוכרות בארץ. גם לא מרוקאים מכירים את המנה המשגעת הזו, שהופכת את הסרדינים, שהם בדרך כלל דגים פשוטים, למנה

עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

לא. העוגה הזו לא שרופה היא אפויה בחום גבוה מאוד מה שהופך את הסוכר לקרמל כמעט שרוף שמעניק טעם מדהים לעוגת הגבינה המדהימה הזו. אין

חטיפי חומוס ופול

בכל פיצוציה ופיצוחיה אפשר למצוא קטניות מטגנות: חומוס, פול, אפונה. זה מלוח, זה טעים והכי מתאים עם משקה חריף. אצל אמא שלי, שהאורחים לא פסקו

עוף בבאקצ׳וי וקייל

גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים. הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו. לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף. בסך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.