טורקיה היא מדינה ענקית. ענקית.

מכל המרחב הגיאוגרפי העצום הזה אני מכירה ואוהבת בעיקר את איסטנבול. איסטנבול היא עיר מטורפת, גדולה והומה אדם

עם האוכל הכי נפלא עלי אדמות. פוסט שלם ומפורט כתבתי על העיר המדהימה הזו. הנה הלינק:  מי מפחד מאיסטנבול?

אחד המאכלים האהובים עליי שם הם הממולאים: קישואים, חצילים, פלפלים, עגבניות וכמובן עלי הגפן.

תקופת הקיץ מניבה חצילים, פלפלים ועגבניותֿ, אותם מייבשים ושומרים לחורף ובכל שוק בטורקיה, אפשר לראות אותם מתנדנדים ברוח.

הממולאים במתכון הזה מולאו מהירקות המיובשים הללו שהבאתי מאיסטנבול, אבל אפשר להכין אותם מכל ירק טרי אחרי, ֿפשוט צריך לרוקן אותו קודם.

המיוחד בממולאים הללו הוא הרוטב שלהם: בעצם הרוטב הוא מי-סומאק חמצמצים שנספגים בירקות ומחליפים את רוטב העגבניות הים תיכוני.

לתבשיל צמחוני טבעוני משמיטים את הבשר ומוסיפים 1/2 כוס אורז.

מה

10-15 פלפלונים, חצילונים, קישואים, עגבניות – כולם מרוקנים מהתוכן ומוכנים למילוי

200 גרם בשר טחון בקר טרי

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 בצל מגורר

2 שיני שום קצוצות

כף רסק עגבניות

1 כוס אורז עגול שטוף

מעט צ׳ילי, מלח, פלפל,

כפית סומאק

כפית גדושה נענע מיובשת

2 כפות שמן זית

לרוטב 

3-4 כפות גדושות סומאק

מלח, פלפל

3-4 כפות רכז רימונים

3-4 כפות שמן זיתֿ

מעט מיץ לימון

2 כוסות מים רותחים

לחלופין אפשר לבשל ברוטב עגבניות שאוהבים.

איך 

לשימוש בממולאים הטורקים המיובשים :

יש להרתיח מים להוסיף את הירקות ולבשל תוך ערבוב, בערך 10 דקות. מסננים ושוטפים.

לשימוש בירקות טריים 

פשוט מרוקנים אותם היטב וממשיכים לשלב הבא.

מערבבים את המרכיבים למילוי וממלאים 3/4 גובה מכל ירק מרוקן.

מניחים בשכבות בתוך סיר מתאים.

מערבבים את הסומאק עם המים הרותחים וממתינים 5 דקות. מסננים ומסלקים את הסומאק, מוסיפים למים את יתר המארכיבים.

שופכים את הנוזל בזהירות על הממולאים.

מכסים את הסיר, מרתיחים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד בערך 40 דקות עד שעה.

טועמים ומתקנים תיבול ואם יש צורך מוסיפים עוד מיץ לימון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלמון בגלייז אסייתי

זו מנה שאני ממש ממש ממש אוהבת. היא באמת טעימה ומהירה להכנה, היא מרשימה והיא כיפית צריך רק להזהר כשהופכים את קוביות הסלמון שלא יתפוררו.

צ׳יקן קארי הודי

טעים, מהיר, ארומטי, חם ומשגע. צ׳יקן קארי הודי. מה 6 כרעיים או חלקי עוף אחרים בצל בינוני קצוץ 4 שיני שום קצוצות כף גדושה ג׳ינג׳ר

מדיאס -סירות קישואים בלקניות

קישואים הם ירק שלא מוערך די, וחבל. את התבשיל הזה לימד אותי לפני המון (המון המון המון) שנים, דווקא השכן שלי ממוצא סורי. למה דווקא?

מעדן דגים בסגנון איטלקי

הפשטות של המטבח האיטלקי היא סוד הקסם שלו. גם המנה הזו פשוטה פשוטה ומבוססת על יסודות הברזל של המטבח האיטלקי: עגבניות, צלפים, זיתים, שום ושמן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.