המאכל הזה כל כך טעים ופשוט, והכנתו אורכת בדיוק 5 דקות.
כל מה שצריך זה דג מעולה.
פילה דג לבן (בעצם אפשר גם עם סלמון) ומעט תבלינים.
אני השתמשתי בפלמידה לבנה שהוא דג אהוב עליי במיוחד.
זהו
מה
1/2 ק״ג פילה דג ללא עור (פלמידה, לוקוס, סלמון) חתוך לקוביות בגודל של 2×2 ס״מ בערך
1 כפית פפריקה באסקית או פפריקה אדומה רגילה
4 כפיות שמן זית
מעט מלח, פלפל שחור גרוס
גרידת לימון
כף גדושה אורגאנו יבש או כל עשב אחר שאוהבים
שיפודי עץ קצרים
איך
מערבבים את חומרי הרוטב ומשרים את קוביות הדגים בו, לפחות חצי שעה.
משפדים לשיפודי עץ שמתאימים לגודל מחבת נון סטיק.
חשוב שהמחבת תהיה נון סטיק !!
מחממים את המחבת על להבה גדולה בחום בינוני ומניחים את השיפודים בזהירות. לא נוגעים במשך 2-3 דקות.
הופכים בזהירות את השיפודים (אם הם נדבקים מעט נעזרת בזהירות במרית) והופכים לצד שני.
מטגנים מכל הצדדים בסך הכל כ-4=5 דקות.
מתעלפים
כדאי לאכול עם סלט ירקות עשיר , טחינה ולחם טוב.